Menu

Saponaria ocymoides 'Alba'

Latijnse naam Saponaria ocymoides 'Alba'
Nederlandse naam Zeepkruid
Type Vaste planten
Standplaats zon
Vocht vochthoudend
Grond matig voedselrijk
Zuur
Wintergroen Ja
Bloeimaanden Mei, Juni
 

De nederlandse naam is Zeepkruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op!

Dit is een plantengids die informatie geeft over allerlei soorten planten. Het kan zijn dat NIET alle planten verkrijgbaar zijn bij Tuincentrum Coppelmans.