Menu

Saponaria ocymoides 'Rubra Compacta'

Latijnse naam Saponaria ocymoides 'Rubra Compacta'
Nederlandse naam Zeepkruid
Type Vaste planten
Standplaats zon
Vocht droog-vochthoudend
Grond matig voedselrijk
Zuur zwak zuur tot neutraal
Wintergroen Ja
Bloeimaanden Mei, Juni
 

De nederlandse naam is Zeepkruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.

Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op!

Dit is een plantengids die informatie geeft over allerlei soorten planten. Het kan zijn dat NIET alle planten verkrijgbaar zijn bij Tuincentrum Coppelmans.