Bella Fuchsia, een dankbare plant?

Bella Fuchsia, een dankbare plant?

De Fuchsia is een zomerbloeier met feestelijk gekleurde bloemen, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. De Fuchsia wordt ook wel „bellenplant“ genoemd en kenmerkt zich vooral door haar karakteristieke bloemen en kleurcombinaties.

De Bella Fuchsia is een dankbare tuinplant, die rijk bloeit en graag de hele zomer met haar bloemen pronkt. Ze is verkrijgbaar in verschillende sprekende kleuren, die ook heel mooi tot hun recht komen als ze met elkaar gecombineerd worden in een grote pot of schaal.

Langste zomerbloeiers! 

U kunt van april tot in november in uw tuin of op uw balkon genieten van de Bella Fuchsia. Zij behoort hiermee tot de langst bloeiende zomerbloeiers. Bij een juiste verzorging voelen Bella Fuchsia's zich in een bloembak of pot net zo goed thuis als in de volle grond. Geef haar regelmatig water, laat de kluit niet uitdrogen en geef om de twee weken een klein beetje voeding. Geniet langer van uw Bella Fuchsia’s door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. U wordt daardoor getrakteerd op een rijkelijke bloei.

Leuk weetje! 

Leuk weetje: In Nieuw-Zeeland, waar de Fuchsia ook voor komt, wordt de bes van de Fuchsia van oudsher gebruikt om hun gezicht te verven……. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Maak van je tuin een bijenbuffet

Wil je ook een steentje bijdragen en de bezige (en nuttige!) bijtjes helpen? Ons tuincentrum heeft de beste bijenplanten en tips voor het maken van een bijenbuffet in je tuin of op je balkon.

Lees meer...