Vissen

Bij Tuincentrum Coppelmans vindt u naast allerlei producten voor honden en katten ook producten voor vissen. Denk dan bijvoorbeeld aan filters en pompen voor in een aquarium of diverse soorten vissen, zoals de goudvis of tropische vissen. Heeft u vragen over onze producten? Onze medewerkers staan op de dierenafdeling voor u klaar!

 

 

Welke vissen passen het best bij uw eerste aquarium?

Bent u enthousiast en heeft u besloten om een eerste aquarium met vissen aan te schaffen? Daar gaat u zeker geen spijt van krijgen! Wij snappen dat u bij het aanschaffen van een aquarium vragen heeft. Welke vissen zijn bijvoorbeeld geschikt in uw eerste aquarium? Wij adviseren u om te kiezen voor vissen die gemakkelijk te verzorgen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Goudvissen – Wie kent ze niet… goudvissen! De ideale vis om voor het eerst te starten met een aquarium. Goudvissen zijn koudwatervissen en zwemmen het liefst in een groot aquarium. Neem gerust contact met ons op wanneer u wilt weten of uw aquarium geschikt is voor goudvissen.
  • Guppy’s – Een groot voordeel van guppy’s is dat deze soort sterk is en geen hoge eisen stelt als het gaat om de verzorging.
  • Siamese kempvis – Wat bijzonder is aan de Siamese kempvis is dat hij in diverse kleuren en varianten verkrijgbaar is. Het is wel goed om te weten dat de vis het allerliefst zwemt in een aquarium met meer dan 30 liter.

Kom in één van de vestigingen langs om de vissen te bekijken die geschikt zijn voor in een aquarium!

Tuincentrum Coppelmans | Dierenwinkel | Vissen | Vissenvoer | Aquarium

Wanneer kunnen vissen worden toegevoegd in en aquarium?

Het is hét pronkstuk in de woonkamer: een prachtig aquarium met groen én de mooiste vissen. Is het aquarium klaar om de vissen toe te voegen? Dan is het belangrijk dat u toch nog ongeveer 2 tot 3 weken wacht. In deze tijd ontstaan de juiste waterwaardes wat erg belangrijk is voor vissen. Wanneer vissen zwemmen in water waar de waardes niet goed zijn, is dit erg gevaarlijk. Om voor de zekerheid de waardes te controleren, kunt u test strips gebruiken. Aquariums die al een tijdje draaien, bevatten de juiste bacteriën. In combinatie met een goed filter en de juiste pomp hebben de vissen een prima leven! Om te kiezen welke vissen er in uw aquarium passen, moet u rekening houden met het volgende:

  • Welk soort aquarium heeft u?
  • Hoe groot is dit aquarium?
  • Wat voor apparatuur heeft het aquarium?

Aan de hand van bovenstaande punten kunt u de geschikte vissen bij Coppelmans uitkiezen. De medewerkers op onze dierenafdeling helpen u hier graag bij! Wij hebben nog een tip voor u: wanneer u de vissen in het aquarium gaat loslaten, is het verstandig om dit rustig te doen en niet alle vissen in één keer. Dit zorgt namelijk voor stress en tegelijkertijd ook voor vervuiling. Deze combinatie is één van de grootste doodsoorzaken van aquariumvissen.

Een schoon aquarium: gebruik een pomp én filter

Een schoon aquarium is zeer belangrijk! Zo houdt u de vissen en de planten gezond. Het schoonhouden van het water begint met een goed filter. Door het gebruiken van een filter wordt het water voorzien van zuurstof. Bij tropische vissen is het verstandig om ook een thermostaat te nemen. Zo kunt u de temperatuur in de gaten houden en zijn de vissen ook weer blij. Ook het schoonmaken van het aquarium is belangrijk! In de winkels van Tuincentrum Coppelmans vindt u diverse producten die u daarbij helpen, maar heeft u weleens nagedacht over schoonmakende visjes? Deze speciale vissen kunt u toevoegen in het aquarium en maken de bodem en andere oppervlaktes schoon. Scheelt een hele boel schoonmaken en het voorkomt algen. Ideaal toch?

Tuincentrum Coppelmans | Dierenwinkel | Vissen | Vissenvoer | Aquarium

Bij Tuincentrum Coppelmans koopt u vissenvoer

Of u nu een goudvis heeft of een hele speciale vis: bij Tuincentrum Coppelmans vindt u voor iedere vis de juiste voeding. Wij verkopen vissenvoer in korrelvorm, maar ook in vlokken. Heeft u vragen over ons aanbod? Neem dan contact op met één van onze vestigingen. Onze medewerkers helpen u graag! U vindt onze winkels onder andere in Helmond, Nuenen, Oss en Valkenswaard. Bekijk onze openingstijden en hopelijk tot snel bij Tuincentrum Coppelmans!

Onze vijverafdeling

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten