Vissen

Bij Tuincentrum Coppelmans vind je naast allerlei producten voor honden en katten ook producten voor vissen. Denk dan bijvoorbeeld aan filters en pompen voor in een aquarium of diverse soorten vissen, zoals de goudvis of tropische vissen. Heb je vragen over onze producten? Onze medewerkers staan op de dierenafdeling voor je klaar!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 41 van 41 producten

Welke vissen passen het best bij jouw eerste aquarium?

Ben je enthousiast en heb je besloten om een eerste aquarium met vissen aan te schaffen? Daar ga je zeker geen spijt van krijgen! Wij snappen dat je bij het aanschaffen van een aquarium vragen hebt. Welke vissen zijn bijvoorbeeld geschikt in jouw eerste aquarium? Wij adviseren je om te kiezen voor vissen die gemakkelijk te verzorgen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Goudvissen – Wie kent ze niet… goudvissen! De ideale vis om voor het eerst te starten met een aquarium. Goudvissen zijn koudwatervissen en zwemmen het liefst in een groot aquarium. Neem gerust contact met ons op wanneer je wilt weten of jouw aquarium geschikt is voor goudvissen.
  • Guppy’s – Een groot voordeel van guppy’s is dat deze soort sterk is en geen hoge eisen stelt als het gaat om de verzorging.
  • Siamese kempvis – Wat bijzonder is aan de Siamese kempvis is dat hij in diverse kleuren en varianten verkrijgbaar is. Het is wel goed om te weten dat de vis het allerliefst zwemt in een aquarium met meer dan 30 liter.

Kom in één van de vestigingen langs om de vissen te bekijken die geschikt zijn voor in een aquarium!

Tuincentrum Coppelmans | Dierenwinkel | Vissen | Vissenvoer | Aquarium

Wanneer kunnen vissen worden toegevoegd in een aquarium?

Het is hét pronkstuk in de woonkamer: een prachtig aquarium met groen én de mooiste vissen. Is het aquarium klaar om de vissen toe te voegen? Dan is het belangrijk dat je toch nog ongeveer 2 tot 3 weken wacht. In deze tijd ontstaan de juiste waterwaardes wat erg belangrijk is voor vissen. Wanneer vissen zwemmen in water waar de waardes niet goed zijn, is dit erg gevaarlijk. Om voor de zekerheid de waardes te controleren, kun je test strips gebruiken. Aquariums die al een tijdje draaien, bevatten de juiste bacteriën. In combinatie met een goed filter en de juiste pomp hebben de vissen een prima leven! Om te kiezen welke vissen er in jouw aquarium passen, moet je rekening houden met het volgende:

  • Welk soort aquarium heb je?
  • Hoe groot is dit aquarium?
  • Wat voor apparatuur heeft het aquarium?

Aan de hand van bovenstaande punten kun je de geschikte vissen bij Coppelmans uitkiezen. De medewerkers op onze dierenafdeling helpen je hier graag bij! Wij hebben nog een tip voor je: wanneer je de vissen in het aquarium gaat loslaten, is het verstandig om dit rustig te doen en niet alle vissen in één keer. Dit zorgt namelijk voor stress en tegelijkertijd ook voor vervuiling. Deze combinatie is één van de grootste doodsoorzaken van aquariumvissen.

Een schoon aquarium: gebruik een pomp én filter

Een schoon aquarium is zeer belangrijk! Zo houd je de vissen en de planten gezond. Het schoonhouden van het water begint met een goed filter. Door het gebruiken van een filter wordt het water voorzien van zuurstof. Bij tropische vissen is het verstandig om ook een thermostaat te nemen. Zo kun je de temperatuur in de gaten houden en zijn de vissen ook weer blij. Ook het schoonmaken van het aquarium is belangrijk! In de winkels van Tuincentrum Coppelmans vind je diverse producten die je daarbij helpen, maar heb je weleens nagedacht over schoonmakende visjes? Deze speciale vissen kun je toevoegen in het aquarium en maken de bodem en andere oppervlaktes schoon. Scheelt een hele boel schoonmaken en het voorkomt algen. Ideaal toch?

Tuincentrum Coppelmans | Dierenwinkel | Vissen | Vissenvoer | Aquarium

Bij Tuincentrum Coppelmans koop je vissenvoer

Of je nu een goudvis hebt of een hele speciale vis: bij Tuincentrum Coppelmans vind je voor iedere vis de juiste voeding. Wij verkopen vissenvoer in korrelvorm, maar ook in vlokken. Heb je vragen over ons aanbod? Neem dan contact op met één van onze vestigingen. Onze medewerkers helpen je graag! Je vindt onze winkels onder andere in Helmond, Nuenen, Oss en Valkenswaard. Bekijk onze openingstijden en hopelijk tot snel bij Tuincentrum Coppelmans!

Onze vijverafdeling