• Tuinplanten

  Tuinplanten

  Tuinplanten

Tuinplanten

Woon je in de buurt van Eindhoven en ben je op zoek naar mooie tuinplanten om jouw tuin wat meer kleur te geven? Of wil je graag nog wat groenblijvende planten voor in de winter? Dan ben je bij Tuincentrum Coppelmans van harte welkom. Wij hebben negen prachtige vestigingen met een ruim assortiment met tuinplanten. De medewerkers van ons tuincentrum staan voor je klaar als je advies nodig hebt. Zij weten alles over de laatste tuinplanten trends en kunnen je advies geven over het verzorgen en onderhouden van de tuinplanten.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Hoogte (cm)

 - 
Wis selectie

Bloeihoogte

 - 
Wis selectie

Potmaat (cm)

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 1817 producten

Vaste planten en éénjarige planten

Tuinplanten worden meestal onderverdeeld in vaste planten en éénjarige planten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten? Vaste planten zijn planten die eigenlijk het hele jaar in de tuin kunnen blijven staan. Vaste planten zijn belangrijk voor in de tuin, want zo heb je altijd iets in jouw tuin staan. Vaste planten sterven boven de grond af, maar komen in het voorjaar weer terug. Wat zijn enkele voorbeelden van vaste planten?

Daarnaast zijn er dus ook nog éénjarige planten. Het woord zegt het eigenlijk al; dit zijn planten die een paar maanden bloeien. Vaak zijn dit bloeiende bloemen die in het voorjaar/zomer bloeien. Wat erg ideaal is aan deze planten, is dat ze weinig verzorging nodig hebben. Zorg er alleen voor dat ze genoeg water krijgen, dan kun je erg lang genieten van éénjarige planten. Wat zijn voorbeelden van éénjarige planten?

Heb je geen tuin, maar een balkon? Eénjarige planten, zoals viooltjes zijn tevens ook geschikt om deze in een plantenbak te planten en deze op jouw balkon neer te zetten. Heb je een tuin? Dan kunnen zowel vaste planten als éénjarige planten heel goed met elkaar gecombineerd worden. Een combinatie van bijvoorbeeld bloembollen in bloei met een haagplant, kan prima! Wil je misschien toch wat meer advies over het combineren van tuinplanten? Vraag het aan één van onze medewerkers van Tuincentrum Coppelmans.

Tuinplanten kopen | Tuincentrum Coppelmans

Zomerbloeiers en winterbloeiers

Voor ieder seizoen zijn er bepaalde soorten tuinplanten populair. Is het zomer, dan zien we vooral zomerbloeiers en in de winter eigenlijk winterbloeiers. Het is natuurlijk logisch dat er eigenlijk veel meer planten in bloei staan in de zomer, dan in de winter. Zomers schijnt de zomer veel meer en in de winter is het een heel stuk kouder.

Welke soorten verstaan we onder andere onder tuinplanten die in de zomer bloeien:

 • Geraniums
 • Margriet
 • Clematis
 • Daglelie

Welke soorten verstaan we onder tuinplanten die in de winter bloeien:

 • Skimmia’s
 • Verschillende soorten siergrassen
 • Diverse bergenia’s

In de vestigingen van Tuincentrum Coppelmans zijn natuurlijk veel meer zomerbloeiers en winterbloeiers te vinden. Je bent dan natuurlijk altijd welkom in bijvoorbeeld Helmond, Oisterwijk, Valkenswaard en Veldhoven.

Tuinplanten kopen in de buurt Eindhoven

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment met tuinplanten? Tuincentrum Coppelmans heeft vestigingen in Helmond, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Valkenswaard, Veldhoven (Sondervick) en Deurne. Kom ééns langs, je bent van harte welkom. Het maakt niet uit van welke stijl je houdt, ons assortiment is zo breed dat er voor ieder wat wils te vinden is. Graag tot snel!