• Barbecues

    Barbecues

    Barbecues

Barbecues

Barbecues

Wil je ook een echte grillmaster worden deze zomer met een eigen barbecue? Dat kan! In ons tuincentrum vind je een showroom met allerlei soorten barbecues van allerlei soorten merken en maten. Vaak is het lastig de juiste keuze barbecue te maken, er zijn namelijk houtskool barbecues, elektrische barbecues, gas barbecues en elektrische barbecues. Elke soort heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen. Welke heeft jouw voorkeur? Lees hieronder over de soorten barbecues of kom langs en vraag het ons vriendelijke personeel eens!

Houtskool barbecue

Als je aan barbecues denkt, denk je vast gelijk aan de houtskool barbecue. Dit is de oudste manier om te barbecueën, namelijk met houtskool of briketten. Je steekt de barbecue aan door middel van aanmaakblokjes of houtsnippers. Dit is best een lastige klus. Ook op temperatuur brengen en houden is een uitdaging met de houtskool barbecue. Wél smaakt jouw vlees extra lekker door de echte grill en rook die er vrijkomt. Een tip van ons, zorg voor de juiste ventilatie in de barbecue zelf. Door zuurstof gaan de aanmaakblokjes sneller branden. Zorg ook dat je eerst een laag met wat aanmaakblokjes aanbrengt, daarna houtskool of briketten met wat aanmaakblokjes. Hoe weet je dat de barbecue goed is aangemaakt? De blokjes, houtskool of briketten zullen een witte aslaag hebben en gloeien! Begin, wanneer je een houtskool barbecue hebt, op tijd met aansteken zodat je op tijd kunt eten!

Gas barbecue

Het gebruik van de gas barbecue staat bekend als een veilige manier van barbecueën en is geliefd bij mensen die vaak barbecueën. Eenmaal aangesloten kun je met één druk op de knop zorgen voor een maximale hitte welke traploos is in te stellen. Of je nu gebruik maakt van een kleine gas-barbecue of van een grotere gas-buitenkeuken, het is gegarandeerd genieten van het gebruikersgemak. Ook kun je gemakkelijk met deze barbecues indirect grillen, dit is niet direct grillen op de grilplaat maar een soort oven creëren. Een gas barbecue brengt ook de voordelen mee dat er geen rook is en geen as rondvliegt van de houtskool. 

Elektrische barbecue

De electrische-barbecue is helemaal plug-and-play. Er ontstaat geen rookontwikkeling bij het aanmaken van de barbecue omdat je alleen maar de stekker in het stopcontact hoeft te steken. Een gerucht is, dat bij electrisch barbecueën, de typerende barbecuesmaak ontbreekt. Uit onderzoek is echter gebleken dat deze smaak in het vlees komt door de hoge temperatuur en niet zo zeer door het type warmtebron. Daarom hebben de barbecues een hoog vermogen, om zo met grote hitte het vlees te kunnen dichtschroeien. Bij de elektrische barbecue bereik je ook veel sneller een hoge temperatuur, je hoeft dus niet eerder te beginnen met de barbecue aan te steken! Je zult geen last meer hebben van rondvliegend as en rook. Ook kun je deze barbecues makkelijk op de tafel plaatsen, pas wel op dat je je niet verbrand!

Barbecues

Barbecue accessoires

Er zijn tal van accessoires op de markt voor jouw barbeque-gemak. Van praktisch gereedschap tot accessoires op het gebied van veiligheid. Te denken valt aan: 

  • Gereedschapsset
  • Opberghoezen 
  • Onderstellen 
  • Pizzastenen 
  • Bakplaten 
  • Schoonmaakborstels.

Buitenkeuken

Wil je een grotere variant van de gas barbecue? Kook je vaak voor grote groepen in de zomer? Dan is dit ideaal! Bekijk eens ons aanbod in ons tuincentrum zodat we je kunnen helpen aan een heerlijke buitenkeuken deze zomer! Je kunt kiezen voor een grote buitenkeuken met extra branders. Hoe meer branders, hoe groter de buitenkeuken! Weet je al wat voor soort materiaal je wilt bij je grill? Je kunt kiezen uit verchroomd staal, gietijzer, roestvrijstaal of geëmailleerd staal! Wil je dat de buitenkeuken mobiel blijft zodat je hem kan verplaatsen naar waar de zon in jouw tuin schijnt? Kies dan een variant met wieltjes! Hou ook rekening met de kookoppervlakte en de hoeveelheid mensen waarvoor je grilt!