De zomer is begonnen en de zomervakantie komt eraan. Geen vakantieplannen? Maak van de tuin een vakantieparadijsje voor de kinderen. Inclusief voor jezelf natuurlijk. Hoe meer zij zichzelf vermaken op een mooie, zonnige zomerdag, hoe meer tijd je voor jezelf overhoudt om buiten in de tuin te genieten en te ontspannen. Onder een parasol in een comfortabele stoel of op een luie loungebank op het terras. Of bungelend in een hangmat of zo’n trendy hangstoel. Ons tuincentrum geeft je graag inspirerende tips voor een fijne ‘staycation’ waarbij het hele gezin volop van het buitenleven geniet.

1. Zoek de schaduw op

 

De laatste jaren hebben we in de zomer steeds vaker te maken met echt tropische temperaturen. Je houdt het dan in de volle zon niet uit en bovendien riskeer je je huid te verbranden, zeker tussen 13.00 en 16.00 uur. Zorg dus voor een fijne schaduwplek. Denk aan een pergola begroeid met een druif of bloeiende klimrozen, een parasolboom of een (kleine) boom met meerdere stammen, een veranda, hip schaduwdoek of een vrolijke parasol.

2. Relaxen, loungen en hangen

 

Op een warme zomerdag wil je natuurlijk zo veel mogelijk nietsdoen.
De beentjes omhoog en genieten van een koel drankje op je gave nieuwe loungeset, of trek je terug in een relaxed hangei. Maar wegdromen met je ogen dicht bij wuivende palmbladeren en tropische muziek in je hangmat is ook niet verkeerd.

Cheers!


3. Zwemmen of bubbelen

 

Bubbelen, spetteren, watergevecht of gewoon even lekker afkoelen dat is toch alles wat je wilt op een warme zomerdag. Dus steek je handen uit de mouwen, zet je zwembad of jacuzzi op en het genieten kan beginnen! Het is kost wat energie, maar spijt krijg je er zeker niet van. Heerlijk even afkoelen tijdens de hete dagen en even rust, want de kinderen hebben de tijd van hun leven, win win situatie, toch?

4. Organiseer een tuinfeest

 

Er zijn vast buren, vrienden of familieleden die net als jij niet naar het buitenland zijn vertrokken. Organiseer samen een leuk tuinfeest! Zet tafels en (klap)stoelen buiten, vul emmers of de kruiwagen met water en ijsklontjes en leg daar flessen fris, bier en wijn in. Zet grote kannen ijsthee en sangria klaar, steek de barbecue aan en plaats hier en daar citroengeurkaarsen of citroengeraniums om muggen op afstand te houden.

5. Kweken en plukken

 

Laat de kinderen makkelijke, snelgroeiende groenten en kruiden in een bak, pot of zonnig hoekje in de tuin zaaien en verder opkweken, zoals snijsla, veldsla, rucola, tuinkers, peterselie en basilicum. Laat ze eetbare bloemen, zoals onbespoten Oost-Indische kers, goudsbloemen en kamillebloemen, of blaadjes van kruiden als munt en citroenmelisse plukken en verwerk die samen in een salade, bij een toetje, in de (ijs)thee of in ijsklontjes.