Wist je dat best veel kamerplanten giftig zijn voor bijvoorbeeld een hond of kat? Soms willen huisdieren aan de planten knabbelen en dan is er een kans dat ze hier flink ziek van worden. Dan willen we natuurlijk niet! Wil jij graag mooie planten in huis, maar ook je lieve viervoeter gezond en gelukkig houden? Zoek dan niet verder! Wij hebben hier wat toppers op een rijtje gezet waarbij je je geen zorgen hoeft te maken dat je huisdier erbij komt!

Help!? Mijn kat eet gras!

Eet je kat graag gras? Wees gerust, dat is heel normaal.

Elke kat wil gras eten. Waarom? Nou deze dieren hebben een natuurlijke behoefte aan foliumzuur en dat zit volop in gras. Daarnaast kan de kat door het eten van gras haarballen beter uitbraken. Omdat je kat zich wast, likt ‘ie wat haren mee naar binnen en die moeten er weer uit. Door gras te eten, voorkomt je kat dus verstoppingen.

Pas wel op met buitengras. Vaak wordt dit gras behandeld met chemische stoffen als bijvoorbeeld pesticiden. Het kan ook gebeuren dat je kat een harige grassoort eet en dat dit in de keel of neusholte blijft haken. Hiervan kan de kat een ontsteking krijgen.

Om je kat toch blij te maken met wat lekker gras kan je bijvoorbeeld een eigen grasveldje maken. Je kan gras zaaien of kattengras halen. Let wel op dat je het met mate geeft en niet teveel in één keer.