Restaurant Kapperdoes - Coppelmans Nuenen

Welkom op de pagina van Restaurant Kapperdoes! Ons restaurant vind je bij tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Bij ons kun je terecht voor een heerlijke high tea, overheerlijke ontbijtjes en leerzame workshops. Maar ook voor lekkere broodjes en heerlijke koffie's ben je bij ons op het juiste adres! 

Inmiddels zijn we weer 'normaal' geopend: reserveringen en mondkapjes zijn niet meer nodig.

Tot ziens!

Restaurant Kapperdoes: proef de passie

Coppelmans Nuenen heeft een veelzijdig restaurant. Of je nu lekker wilt lunchen, een zakelijke bijeenkomst wilt houden of lekker een ochtend gaat flexwerken. Smaak, passie en gastvrijheid: die drie zaken staan centraal bij Kapperdoes. "Ik wil een foodcorner 2.0 presenteren", vertelt chef-kok-restaurantmanager Guust. "Het ambacht moet herkenbaar zijn en ik wil elke keer een 'wow-effect' bewerkstelligen." De gedreven chef-kok en restaurantmanager gaat bij voorkeur aan de slag met streekproducten van lokale leveranciers: "Eerlijke, mooie producten: daar draait het om!" Uiteraard maakt hij in de keuken gebruik van een paradepaardjes van de barbecueafdeling: de Big Green-Egg: "Hiermee gaan we smaak en beleving creëren."

Waar komt de naam Kapperdoes vandaan?

Deze naam is afkomstig van de verbastering van het Franse begrip: cabaret douze. Dat waren kleine cafeetjes waar kleinkunst, sketches en liedjes werden opgevoerd. De naam Kapperdoes is verweven met Nuenen. In het buurtschap boort in Nuenen, zo'n 150 meter van het restaurant/tuincentrum, stond van 1670 tot 1968 een boerderij/kruidenwinkel/café met de naam Kapperdoes. Terug van weggeweest dus!

Vernieuwde Kids Jungle!