Restaurant Kapperdoes: proef de passie

 

Coppelmans Nuenen heeft een veelzijdig restaurant. Of je nu lekker wilt lunchen, een zakelijke bijeenkomst wilt houden of lekker een ochtend gaat flexwerken.

Smaak, passie en gastvrijheid. Die drie zaken staan centraal bij Kapperdoes. 'Ik wil een foodcorner 2.0 presenteren', vertelt chef-kok-restaurantmanager Guust. 'Het ambacht moet herkenbaar zijn en ik wil elke keer een 'wow-effect' bewerkstelligen.' De gedreven chef-kok en restaurantmanager gaat bij voorkeur aan de slag met streekproducten van lokale leveranciers. 'Eerlijke, mooie producten, draar draait het om!' Uiteraard maakt hij in de keuken gebruik van een paradepaardjes van de barbecueafdeling, de Big Green-Egg. 'Hiermee gaan we smaak en beleving creëren.'

 

De naam Kapperdoes

Deze naam is afkomstig van de verbastering van het Franse begrip: cabaret douze. dat waren kleine cafeetjes waar kleinkunst, sketches en liedjes werden opgevoerd. De naam Kapperdoes is verweven met Nuenen. In het buurtschap boort (in Nuenen, 150 meter van het restaurant/tuincentrum) stond van 1670 tot 1968 een boerderij/kruidenwinkel/café met de naam Kapperdoes. Terug van weggeweest, dus!