Kip spies Aziatische stijl

 

Heerlijke kipspies in marinade,

 

Ingrediënten voor 10 kipspiesjes

800 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
8 bosuitjes
6 limoentjes
3 el bruine basterdsuiker
4 el sojasaus
1 centimeter Verse Gember
100 ml oestersaus
1 theelepel honing
1 el sesamzaadjes

 

Benodigdheden:

BBQ met directe en indirecte zone
spiesen metaal of hout (hout wel een half uurtje laten weken in water)
marinade kwast
 

Bereiding:

Maak eerst de marinade.
Pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de de rode peper en hak fijn houd je pittig laat deze dan lekker zitten en rasp of snij de gember fijn. Doe nu de sojasaus, honing en oestersaus in een steelpan. Voeg de suiker toe en verwarm deze een beetje zodat de suiker goed oplost in de marinade. Meng tot slot de knoflook en rode peper door de marinade. Zet even apart om deze af te laten koelen.

Snijd de kip in blokjes. Doe de kip in de kom met marinade en hussel ze even goed om zodat alle kip bedenkt is met de marinade. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

Week ondertussen de houten spiesen in lauwwarm water. Dit voorkomt dat deze verbranden op de BBQ

Rijg de kip aan de spiesen. Bewaar wat van de marinade om deze over de kip te smeren bij het grillen. Rooster ze 8 á 9 minuten op de hete BBQ leg deze daarna indirect weg. Keer ze regelmatig om voor mooie gelijke garing.
Halveer de limoentjes. Grill deze even mee op de BBQ voor nog meer smaak.
Snijd de bosui in ringetjes.
Besprenkel de kipspiesjes met limoensap of serveer ze bij de kipspiesjes om aan tafel zelf over de spiesjes uit te knijpen. Garneer met sesamzaadjes en bosui.

 

Eet smakelijk