Op de warme dagen hebben we allemaal wel behoefte aan wat afkoeling, toch? Met deze 4 mocktails blijf je lekker koel en kan je ook nog eens genieten van een heerlijk drankje! Vergeet niet om ook onder de mocktails te kijken naar andere “coole” tips!



 

Benodigdheden
- Perensap
- Citroen
- Koolzuurhoudend water
- Honing
- Gember
- Tijm (optioneel)

Pers de citroen uit en rasp de gember.
Mix de gember, citroensap, perensap en honing of in een pot of shaker tot de honing is opgelost.

Vul 3 kwart van een glas met deze mix en vul aan met koolzuurhoudend water.

Garneer met een perenschijfje en wat verse tijm.



 

Benodigdheden
- Vijgen
- Citroen
- Honing
- Koolzuurhoudend water

 

Pers een halve citroen en mix het sap met 1 theelepel honing en het vruchtvlees van 1 vijg in een pot of shaker. Zorg dat alles goed is gemixt!

Zeef deze mix en giet in een glas met koolzuurhoudend water en voeg wat ijs toe om het lekker koel te houden.

 

Garneer met een schijfje vijg of citroen.



 

Benodigdheden

- water
- Suiker
- Honing
- Citroenen
- Gedroogde lavendel
- Kleurstof (optioneel)
- Citroenschijfjes en lavendel (optioneel)

Combineer het water met suiker en verwarm dit op een laag vuurtje.
Mix de honing en lavendel toe en laat dit even staan.
Zeef de thee om de lavendel er uit te halen. Voeg eventueel wat kleurstof toe.

Serveer koud en garneer met lavendel en citroen!



 

Benodigdheden

- Frambozen
- Muntblaadjes
- Limoen
- Sprite

 

Prak de frambozen fijn en meng deze met de muntblaadjes.
Voeg wat limoensap toe en roer dit er  goed doorheen.
Giet wat sprite er overheen en serveer met ijs.


Garneer met wat verse munt en een schijfje limoen.


Wil je je drankje nog wat extra opfleuren? 
Voeg wat vers fruit of kruiden toe aan het water om ijsklontjes mee te maken. Laat deze minstens 4 uur bevriezen en voeg ze toe aan je drankje!
Je kan ook het recept van de mocktail maken en dit invriezen. Zo blijft je drankje ijskoud en wordt hij niet waterig!

Benodigdheden

- Blauwe bessen
- Kwark

Prak de blauwe bessen plat en mix dit met wat yoghurt of kwark.

Giet deze mix in een ijsvorm en zet deze minstens 4 uur in de vriezer

Genieten maar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pas op voor teken

In deze blog lees je nuttige info en een paar belangrijke tips om tekenbeten te voorkomen.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Een kijkje bij Sanne van Lierop: een sfeervolle stadstuin vol groen

We mochten binnenkijken bij Sanne van Lierop in Den Bosch, waar ze van haar compacte stadsterras een heerlijke, groene oase heeft gemaakt. En het leukste? Ze shopte haar complete terrasstyling bij Tuincentrum Coppelmans!

Lees meer...