Organiseer een tuinfeest

Tags:

Een verjaardag, huwelijksjubileum, verloving, geslaagd voor een diploma of rijbewijs? Er valt altijd wel iets te vieren, alleen al het feit dat het zomer is! Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. Daar wordt iedereen blij van, zeker degenen die zelf geen tuin hebben. Ons tuincentrum in Helmond, Nuenen, Oirschot, Heukelom, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne heeft alles in huis om er een onvergetelijk feestje van te maken, voor jong en oud. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Een geslaagd tuinfeest in 9 stappen

Organiseer een tuinfeest

  1. Nodig iedereen op tijd uit, want iedereen heeft tegenwoordig een volle agenda. Informeer de buren dat je een feestje geeft en vertel hoe lang dat ongeveer duurt. Dat kan een hoop irritatie én een gelijktijdig feest voorkomen, waarbij niemand van jullie gasten een parkeerplek vindt. Je kunt je buren natuurlijk ook uitnodigen voor het tuinfeest of laten weten dat ze welkom zijn voor een hapje en drankje.

  2. Als het een warme, zonovergoten dag wordt, kun je met een grote parasol, een hip schaduwdoek of een partytent voor wat verkoelende schaduw zorgen. Zet als attentie voor je gasten ook zonnebrandmiddelen en anti-muggensticks of -sprays neer.

  3. Creëer verschillende zithoekjes, in de zon en in de schaduw, met (klap)stoelen, zitzakken, poefs en een picknickkleed op het gras.

  4. Als er kleine kinderen komen of aanwezig zijn is een opblaasbaar zwembadje of een teil met water en wat speeltjes erbij goed voor urenlang speelplezier. Leg ook wat spelletjes, zoals jeu-de-boules of bordspelletjes, een bellenblaas en puzzels in een speciaal speelhoekje met een picknickkleed of tafeltje voor ze klaar.

  5. Zet zo veel mogelijk van tevoren klaar en bespaar jezelf het nodige werk. Zet een kruiwagen of een paar emmers op een plek in de schaduw en vul deze met koud water en ijsklontjes en leg daar de flessen en blikjes drank, frisdrank en ijsthee in. Dan kan iedereen zelf pakken waar hij of zij zin in heeft. Knoop met een touw of koord een flessenopener aan het hengsel van de emmer of een greep van de kruiwagen, zodat niemand naar de opener hoeft te zoeken.

  6. Zet borden, bestek en servetten op de tuintafel en een paar kleine (klap)tafels, zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Versier de tafels met een leuk tafelkleed, vrolijke servetten, bloemenvaasjes en zet het bestek in een mooie plantenpot of terracotta potjes, waar je nog een lint met een takje rozemarijn, salie of tijm omheen strikt. Je kunt sets van een vork, mes en lepel ook alvast bij elkaar in vrolijk gekleurde servetjes draaien. En vergeet niet de barbecue op tijd aan te steken.

  7. Vul karaffen met gekoeld water, ijsthee of limonade met ijsklontjes erin. Voor extra feestelijke drankjes kun je van tevoren blaadjes van kruiden, zoals munt of citroenmelisse, of eetbare bloemen, zoals Oost-Indische kers, komkommerkruid en goudsbloem, in ijsblokjes invriezen. Een paar schijfjes citroen en/of komkommer erbij en het ziet er prachtig uit. Plaats de karaffen op verschillende plekken op (klap)tafels in de schaduw. Zet er glazen en eventueel ook rietjes en papieren parasolletjes op een stokje bij.

  8. Verhoog de sfeer met sfeerverlichting, (geur)kaarsen en waxinelichtjes in glazen potjes of windlichten en een slinger met vlaggetjes of lampionnetjes. Steek in de avonduren een paar tuinfakkels of een vuurkorf aan. Leg een stapel plaids of zachte dekentjes klaar voor als het koeler wordt.

  9. Zet bij de tafels een lege kartonnen doos neer of hang met een knijper een lege vuilniszak aan de buffettafel. Dan kunnen de gasten daar zelf doppen, restjes, gebruikte servetjes en zo in doen. Scheelt een hoop opruimwerk!

Je kunt ook kiezen voor een leuk thema, zoals strand of Hawaï, of bepaalde kleuren aanhouden voor alle decoraties. Je vindt zeker iets feestelijks naar je smaak én budget in ons tuincentrum in Helmond, Nuenen, Oirschot, Heukelom, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne. Ons hele team staat voor je klaar en wenst je alvast een heel fijn tuinfeest!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
15 tuintips voor de maand juli

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...