De afvalwijzer voor tuinafval

Het ene tuinafval is het andere niet. Zo is niet al het afval uit de tuin GFT afval, denk maar aan lege kweekpotten, zakken, plantlabels, plastic flessen enzovoort. Om zo verantwoord mogelijk met jouw tuin om te gaan, helpen wij van Tuincentrum Coppelmans je graag op weg met de afvalwijzer!

Wat valt er onder GFT afval?

GFT afval is echt het groene afval, dus dat zijn plantenresten, etensresten enzovoort. Lege verpakkingen of lege kweekpotten kunnen dan ook niet bij het GFT afval.

Welk tuinafval valt er onder plastic afval?

Een kweekpot kun je weggooien in de plastic bak of inleveren bij één van onze winkels. Kunststof hoezen en kunststof zakken, zoals potgrond zakken, kun je weggooien bij het plastic afval. Ook lege plastic flessen of plantlabels mogen bij het plastic afval.

Welk tuinafval valt er onder restafval?

Zakken waar dierenvoer in heeft gezeten hebben vaak een aluminium binnenlaag. Deze zakken mogen dus niet bij het plastic afval, maar bij het restafval.

Welk tuinafval valt er onder chemisch afval?

Plastic flessen waar gewasbeschermingsmiddelen in hebben gezeten hebben soms een icoontje waarop staat dat deze niet bij het restafval mogen. Deze kun je weggooien bij de milieustraat. Ook bloempotten gemaakt van kunststof kun je hier weggooien. Deze kun je ook bij onze tuincentra weggooien.

Wat valt er onder karton en papier?

Vanzelfsprekend kun je kartonnen en papieren verpakkingen scheiden en bij het oud papier weggooien.

Wijzer weggooien met de weggooiwijzer!

Bij de aankoop van nieuwe producten kan je altijd informeren naar de wijze waarop je de verpakking weg kunt gooien. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen en verantwoord tuinieren!

Onze openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...