Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ben je net terug van verre, exotische oorden? Of droom je graag weg bij beelden van zonovergoten, tropische eilanden, een jungle van grote bladplanten en wuivende palmen en bamboe? Bezoek dan ons tuincentrum in Helmond, Nuenen, Oirschot, Heukelom, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne. Je vindt er ook nu nog exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden – of je ergens heel ver weg te wanen. Heerlijk ontspannen in eigen land!

Exotische planten

 Bamboe in de tuin

 • Grote bladplanten zijn al een tijd helemaal hip, zowel voor binnen als buiten. Meteen een gouden tip van ons tuincentrum: in de zomer kun je heel veel van je kamerplanten gewoon op het (dak)terras of je balkon zetten. Zoals bijvoorbeeld je bananenplant en de kleurig bloeiende paradijsvogelplant (Strelitzia), die grote glanzende bladeren heeft. En er zijn heel uitzonderlijke planten, die je zowel binnen als buiten kunt houden, zoals de vingerplant (Fatsia japonica). Deze is vooral bekend als kamerplant, maar je kunt hem ook buiten planten, want hij is goed winterhard.
 • Winterharde palmen, zoals waaierpalmen (Trachycarpus en Chaemerops) en de boomvaren (Dicksonia), zijn echte blikvangers. 
 • Bamboe is natuurlijk bij uitstek een exotisch gewas, dat ook nog eens heerlijk ruist in de wind. Ja, ze kunnen woekeren, maar er zijn ook soorten die niet woekeren en de kleiner blijvende exemplaren kun je ook prima in een pot planten. Geef dan wel regelmatig water, want ze kunnen niet goed tegen droogte. 
 • Heb je een vijver of een wat drassig deel in de tuin? Plant dan een mammoetblad of reuzenrabarber (Gunnera), met reusachtige bladeren. Je kunt ook gaan voor het iets kleinere schildblad (Darmera peltata) of groot hoefblad. 
 • Op een schaduwrijke plek kun je hosta's en verschillende soorten varens combineren.

Sfeermakers om lekker te nazomeren

Rotan tuinmeubelen voor in de tuin

 • Water heeft niet alleen een verkoelend, maar ook een rustgevend effect. In de jungle is het vochtig en waterdruppels op grote bladeren of er langzaam vanaf druppelend zijn een prachtig gezicht. Als je geen ruimte hebt voor een vijver, denk dan aan een mini-vijver, waterschaal of waterornament. Veel van je exotische bladplanten houden er overigens ook van om af en toe met een plantenspuit beneveld te worden.

 • Tuinmeubelen van rotan of wicker

 • Een tafelkleed en tuinkussens met grote bladpatronen of exotische bloemen en vogels erop

 • Een Balinese pagodeparasol of een parasol met franjes eraan

 • Een bamboescherm, dat je bijvoorbeeld tegen de balkonreling kunt plaatsen

 • Een windgong, al dan niet van bamboe of rotan gemaakt

 • Een boeddhabeeld (al mag je dat eigenlijk niet zelf kopen, maar alleen cadeau krijgen ;)

 • Tuinfakkels of spotjes die het mysterieuze groen nog spannender doen lijken

Ons tuincentrum in Helmond, Nuenen, Oirschot, Heukelom, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne wenst je nog vele fijne, tropische uren deze zomer!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Helmond, Nuenen, Oirschot, Heukelom, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...