Luchtzuiverende kantoorplanten

Luchtzuiverende kantoorplanten

­­

Healthy & happy op kantoor dankzij luchtzuiverende planten

Je brengt er waarschijnlijk heel wat uren per week door: een kantoorruimte. En laat die ruimte nou niet bekend staan als de meest healthy stek. Kantoorruimtes blijken een broeiplaats voor ongezonde stoffen en (schadelijke) chemicaliën: niet hét ideale binnenklimaat, dus. Gelukkig kunnen planten de lucht op kantoor een boost geven. Werk ze!

Healthy office dankzij planten
Uit onderzoek blijkt dat een kantoorplant niet alleen een stylish binnenkomer is voor gasten, maar dat het kantoorwerkers ook veel goed doet. Zo neemt het aantal ademhalingsproblemen, astmatische klachten en longaandoeningen af in een plantrijke werkomgeving. Bovendien daalt het aantal kantoormedewerkers met oogklachten flink door dit groen! Heel healthy dus, zo’n kantoorplant.

Boost je creativiteit met planten
Een plant op of bij je bureau is niet alleen gezond, het helpt je ook om met de meest creatieve voorstellen te komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de creativiteit van medewerkers toeneemt door planten op kantoor.

De ideale kantoorplant: luchtzuiverend groen
De ideale kantoorplant? Dat is persoonlijk én afhankelijk van de ruimte die je hebt. Pak je groot uit met een statement plant, of ga je voor een aantal kleinere varianten? Hoe dan ook: een luchtzuiverende plant is altijd een goed idee. Dit groen draagt optimaal bij aan een goed binnenklimaat op kantoor. Zo bloeien niet alleen de planten op, maar ook de mensen die binnen werken.

Voor welke luchtzuiverende plant kies jij op kantoor?
Er zijn tal van planten die iets kunnen betekenen voor je kantoor. En dan hebben we het nog niet eens over de boost voor je interieur. De Rhapis excelsa is een van de beste luchtzuiverende planten, deze plant houdt de lucht in je kantoorruimte zuiver én vochtig. Wil je giftige gassen en schimmels te lijf gaan? Ga dan voor de varen (nephrolepis), die staat bekend als een top luchtbevochtiger. Wil je spotten of je lucht op kantoor wel helemaal gezond is? Dan is de Aloë Vera plant misschien iets voor jou? Ook deze plant zuivert je lucht én als ‘ie bruin kleurt weet je dat je de luchtkwaliteit aan moet pakken. Niet genoeg plek op de werkvloer? Geen probleem, ga voor een hangkantoorplant. Een goede optie is de Chlorophytum, ideaal voor als je astmatische klachten de kop in wilt drukken. Wil je de stoffen die vrijkomen door vloerbedekking en printers te lijf gaan? Ga dan voor de Dracaena janet craig.

En vergeet deze fijne kantoorplanten niet…
Mooie blikvanger met grote bladeren gezocht? Spot de lepelplant (Spathiphyllum sensation). Bekend uit menig woonkamer: Ficus Alii. Komt in veel varianten voor, dus de ideale plant voor dat ene hoekje is vast te vinden.  Weinig natuurlijk licht in kantoor? Dan is de Ficus robusta (Rubberplant) of de Caryota Mitis (Vinnetjespalm) iets voor jouw kantoorruimte. En last maar zeer zeker niet least: de Areca palm (Goudpalm). Een topplant als het gaat om het aanmaken van zuurstof en filteren van schadelijke stoffen. Oh ja, eenvoudig te onderhouden… Mooi meegenomen, toch?

 


 

­­­