Perkplanten

Perkplanten

Met de aanschaf van de perkplanten (éénjarige zomerbloeiers), eind april of begin mei, begint voor veel tuinbezitters het zomerseizoen. Geraniums en afrikaantjes, salvia's en petunia's... we genieten de hele zomer lang van hun felle bloemkleuren. Met deze tips laat je ze zelfs nog rijker bloeien.

Standplaats perkplanten

Perkplanten vormen kleurige accenten in een tuin. Maar overdrijf niet, want ze kunnen de aandacht afleiden van de meer subtiele bloemkleuren van jouw vaste planten. Maak een paar welgekozen groepjes die mooi combineren met aangrenzende planten. Bijna alle perkplanten houden van zon. Perkplanten die graag in het zonnetje staan, zijn o.a. petunia, geranium, lobelia, leeuwenbekje, verbena en salvia. Vlijtig liesje, afrikaantje, fuchsia en begonia zijn tevreden met wat meer schaduw..

Planten

Rond half mei is het risico op nachtvorst wel voorbij. Heb je voor die tijd jouw perkplanten buiten gezet, dek ze dan af als er een koude nacht wordt voorspeld. Een paar tips voor het planten in potten of balkonbakken: Er moeten altijd gaten in de bodem zitten, waardoor het overtollige water kan weglopen. Dek deze gaten af met wat potscherven of grof grind, zodat ze niet verstopt kunnen raken. Vul de potten met een goede potgrond tot twee centimeter onder de rand, want als je ze te vol maakt, spoelt de aarde bij het gieten weg. Voor een rijke bloei- geef elke dag ruim water. De grond in potten en bakken droogt snel uit en wat je teveel geeft, loopt vanzelf weg. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, dit stimuleert de plant om nieuwe bloemknoppen te vormen. Potgrond bevat voldoende voeding voor 4 à 5 weken. Daarna zal je ze moeten bijvoeden. Als je regelmatig wat vloeibare mest door het gietwater mengt, zullen jouw planten tot in het najaar uitbundig blijven bloeien..

Perkplanten kopen

In ons tuincentrum kun je perkplanten kopen van allerlei kleuren, soorten en maten! Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat je nog meer over perkplanten wilt weten. Ze helpen je graag met handige tips en goede raad.