Pulled pork nacho

Heerlijke snack bij de borrel als er visite over de vloer komt, het is makkelijk lekker en relatief snel. Ik heb dit standaard in huis. Vaak proportioneer ik mijn overgebleven pulled pork en heb ik dus altijd wel een zakje in de vriezer liggen.

 

Benodigdheden:
Skillet of ovenvaste schaal.
BBQ met deksel indirect opgesteld
 

Ingredienten:
Pulled pork
Nacho chips
Ingelegde jalapeo’s
Cheddar kaas
Jong belegen kaas
Salsa saus
Avocado’s
Guacamole mix

 

Bereiding:

Verwarm de BBQ voor op een temperatuur van 200 graden indirect. Nu is het tijd om deze snack op te bouwen. Bedek de bodem van de schaal met een deel van de nacho’s. Verdeel hierover heen de pulled pork rijkelijk (heb je koude pulled pork verwarm deze dan even een beetje voor in een afgedekte ovenschaal met een klein beetje appelsap, dit voorkomt uitdrogen). Meng de kazen door elkaar om de smaak mooi te verdelen. Doe nu de kaas over de pulled pork en wat nacho chips. (ben je gek op pittig dan kun je onder de kaas al wat jalapenos doen). Zet de skillet nu voor ca. 15 minuten op de BBQ zodat de kaas kan smelten.

Maak ondertussen de guacamole klaar, ik ga vaak voor de makkelijke versie. Prak 2 avocado’s en voeg de mix toe. Zet de salsa vast klaar.

Als de kaas goed is gesmolten kan deze eraf. Nu kun je de salsa en guacamole toevoegen en garneren met de ingelegde jalapeno’s.

Zet nu de skillet met nacho’s , de schaaltjes salsa en guacamole op tafel, pak er een heerlijk biertje bij en cheers!