Tex mex beef burger

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt, van halslappen of riblap (zelf gedraaid of door de slager laten malen)
  • 1 grote rode ui, in ringen
  • 1 teentje Knoflook
  • 4 Burger broodjes
  • Paneermeel
  • 1 Ei
  • Mosterd
  • 1 eetlepel Ketjap manis
  • Spicy wedges
  • Tomaat
  • Koriander
  • Jalapeno
  • Cheddar kaas
  • Avocado
  • Limoen (sap)
  • Guacamole kruiden
  • Salsa saus
  • Nacho chips

     

Bereiding

Meng het gehakt met de mosterd, ketjap, ei, en geperste knoflook. Kneed dit goed door elkaar. Weeg het gehakt af in porties van ca. 150 gram. Vorm de hamburgers met de hand of met een hamburger pers.
leg de burgers in de koeling om even goed op te laten stijven.
maak onder tussen de picco de gallo. Snij de tomaat en rode ui in blokjes en koriander en jalapeno fijn. Mix de tomaat, ui, jalapeno, limoensap en koriander breng op smaak met peper en zout. Zet deze op zij en maak nu de guacamuole. Prak de avocado fijn en meng de kruiden met de avocado, voeg een beetje van de pico de gallo toe.

Bereid de BBQ voor met en directe en indirecte zone. Als de grill op temperatuur is dan kunnen de burgers uit de koeling. Druk een kluitje aan 1 kant van de burger. Leg deze direct vanuit de koeling op de grill. Bak een burger van ca 2 cm dik 1 minuut per zijde na het omkeren van de burger deze voorzien van de kaas. Laat na het bakken de burger nog even rusten. Grill de broodjes even af zodat deze niet zompig worden.

Burger opbouwen.

Beleg het broodje met de guacamuole hiep kan de burger. Voor de topping van de burger kun je deze voorzien van de salsa, pico de gallo, jalapenos en nacho chips.

Serveer de burger met spicey wedges.

Eet smakelijk.