Tuinmeubelkussens

Tuinmeubelkussens

De keuze van de kussens is even belangrijk als de keuze van de tuinmeubelen. Want samen zijn ze bepalend voor comfort, sfeer en gebruiksgemak. Deze tips helpen je om een weloverwogen beslissing te nemen.

Hoezen

Voor de hoezen worden verschillende soorten textiel gebruikt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Dralon is duurzaam, kleurecht en slijtvast. Deze kunststof is bovendien vuilen vlekwerend. Een nadeel is dat dralon bij warm weer wat broeierig kan aanvoelen. Katoen is koel, ademend en vochtabsorberend. Bovendien komen kleuren er altijd prachtig op uit. Nadeel is dat die kleuren na verloop van tijd gaan verschieten, vooral bij de goedkopere soorten. Mixweefsels die zijn samengesteld uit polyester/acryl en katoen combineren de goede eigenschappen van deze grondstoffen en zijn sterk, duurzaam kleurecht en ademend.

Vulling

De meest eenvoudige vulling is een plaat schuimrubber. Vanzelfsprekend wordt de vulling beter naarmate de prijs hoger is. Veel gebruikt wordt een combinatie van een goede kwaliteit schuimrubber en een zachte vliesvulling. Nieuw zijn de dacron vlieskussens die een nonchalante 'soft look' hebben. Deze kussens zijn ademend en vormvast.

Onderhoud

De meeste kussens kunnen met de hand gewassen worden op 30°C. In de hogere prijsklassen zijn de hoezen vaak afneembaar, zodat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Een paar nuttige adviezen: Houd je altijd aan de wasvoorschriften op het etiket. Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor fijne textielsoorten. Gebruik nooit een wasmiddel met een bleekmiddel. Laat de kussens niet te lang in water met wasmiddel staan. Berg de kussens droog op. Behandel de kussens na een wasbeurt met een speciale spray om ze weer vuil- en vlekwerend te maken.

Tip

In jouw tuincentrum vind je badstof beschermhoezen in verschillende kleuren. Handig om jouw kussen tegen zonnebrandolie te beschermen. Bovendien zijn ze vochtabsorberend.