Veggie pulled not pork wrap

Als tegenhanger op de bekende low & slow pulled pork is er een vegetarische variant. In een wereld waar steeds meer mensen de keuze maken om te wisselen met gerechten is het lekker om eens een wat anders te proberen is het lekker om een vegetarische versie van een bekend bbq gerecht te nemen. Het voordeel is dat het met 45 minuten klaar kan zijn in tegen stelling van een pulled pork die al snel 8 uur nodig heeft.

Benodigdheden:

  • BBQ (indirecte opstelling)
  • Dutch oven
  • Rookhout (appel)

Ingrediënten:

Pulled jack fruit

  • 2 blikjes Jack Fruit op water of Brine de ander is te zoet (deze staat bij de conserven bij de meeste supermarkten).
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 jalapeno peper (naar smaak)
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 2 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel koriander 
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml BBQ saus ( van de winkel of zelf gemaakt)

Serveren

  • Sla
  • Rode uit
  • Wraps
  • Tzatziki
  • Friet
  • Salsa saus

 

Bereiding:

Giet het jack fruit in een zeef of vergiet spoel af met water laat uitlekken. Maak de BBQ klaar om op 110 graden indirect te roken. Verdeel het de vrucht over het rooster en laat een half uur roken op appelhout. Snijd ondertussen de ui, knoflook en jalapeno fijn. Zodra de rook zijn werk heeft gedaan haal je alles van het rooster en ga je de vrucht pullen (uit elkaar trekken). 
verhoog de temperatuur op de BBQ en plaats de dutch oven op het rooster. Fruit hierin de ui, knoflook en jalapeno. Zodra de ui mooi glazig is voeg je het Jack fruit en de kruiden toe. Bak deze regelmatig roerend ca 5 minuten tot deze wat begint te kleuren. Voeg naar smaak de BBQ saus toe. Als dit wat te dik is voeg je wat water toe. Laat het geheel nu ca. 10 minuten rustig inkoken.

Maak de wraps op door de sla, pulled jack fruit, rode ui, tzatziki, salsa en de friet op de wrap te leggen en vouw deze dicht.

 

Eet smakelijk.