Zomerse salade

Frisse zomerse salade met gegrilde halloumi. Heerlijk als side dish bij een BBQ of als maaltijd salade. 

 

Ingrediënten

  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 300 g gekleurde kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1/4 watermeloen, in blokjes gesneden
  • 1 halloumi
  • 1/2 limoen
  • 1 el olijfolie
  • handje munt, fijngesneden
  • Handje basilicum, fijngesneden
  • Peper en grof zeezout
     

Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan een grote mengschaal.
Snij de komkommer is kleine stukjes, en voeg ze toe aan de kom. Hak de watermeloen in stukken van dezelfde grootte en voeg ook toe aan de kom. Snij ten slotte de rode ui in ringen, en voeg toe.

Meng de groenten met 1 el olijfolie, sap van een 1/2 limoen en peper en zout naar keuze. Snij de kruiden fijn en roer deze ook nog onder de groenten. Zet even opzij. Snij de halloumi in stukken. Grill de halloumi kort aan elke zijde gedurende 2 min. per kant. Serveer de salade met de gegrilde halloumi en werk af met nog enkele verse blaadjes munt of basilicum.