Groen Klimaatplein bij Coppelmans

Ben je op zoek naar meer informatie over natuurlijk tuinieren of het duurzaam inrichten van jouw tuin? Bezoek dan het Groen Klimaatplein bij Coppelmans in Nuenen, Helmond, Oss of Valkenswaard! Dit plein is speciaal ingericht, zodat jij hier alle informatie kunt vinden hoe je bijvoorbeeld een regenton moet aansluiten, vind je voorbeelden van insectenhotels en welke tuinplanten vlinders en bijen naar jouw tuin lokken. Wil je meer informatie over een groen dak? Op onze Groen Klimaatpleinen vind je een collega die jou alle informatie geeft over een groen dak: is jouw dak wel geschikt en waar kun jij subsidie aanvragen? Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan snel één van onze vestigingen met een Groen Klimaatplein!

Coppelmans Helmond Coppelmans Helmond Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:000492 523 910Route
Coppelmans Nuenen Coppelmans Nuenen Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00040 - 290 66 64Route
Coppelmans Oirschot Coppelmans Oirschot Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:000499 - 574 321Route
Coppelmans Oss Coppelmans Oss Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:000412 - 646 503Route
Coppelmans Valkenswaard Coppelmans Valkenswaard Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00040 -204 4222Route

De vier thema's van het Groen Klimaatplein:

  • De levende tuin

De natuur is in een levende tuin heel goed zichtbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan het zien van de vrolijke, kleurrijke tuinplanten, het horen van de vogels en het ruiken van vers gemaaid gras. Het is gezond om een groene omgeving te wonen. Fijn voor jezelf en kinderen, maar ook zeker voor de dieren in de tuin. Groen is van onschatbare waarde, omdat het zorgt voor inspiratie, plezier en vooral: ontspanning. Het creëren van een levende tuin is niet moeilijk: vervang wat stenen door planten en vang het water op in een regenton. Dan kom je al heel ver!

  • Water in de tuin

Nederland is een klein kikkerlandje, maar toch hebben we de laatste jaren last van extreme hitte en ook de regenbuien wordt steeds heftiger. Door de tegels in jouw tuin te vervangen voor planten of waterdoorlatende bestrating kan het regenwater wegzakken én wordt het grondwater aangevuld. Resultaat? Het bodemleven wordt beter wat uiteindelijk weer zorgt voor meer biodiversiteit in de tuin én het is een stuk koeler in de tuin.

  • Groen dak

Eén ding is zeker: leven in een groene omgeving is goed voor onze geest en geeft een positief gevoel. Een groen dak is heel duurzaam en heeft ook nog eens veel voordelen. Vogels, vlinders, bijen en andere insecten komen namelijk af op een groen dak en zorgt dit voor meer biodiversiteit. Een groen dak bestaat uit allerlei plantjes en deze plantjes zorgen ervoor dat het dak is beschermd tegen wind, regen en zon. Een groen dak gaat zo'n 60 jaar of langer mee. Kortom, het is een goede investering! Sommige gemeentes hebben hier speciale subsidie voor beschikbaar gesteld. Lees hier alles over de subsidie!

  • Tegel eruit, plant erin!

Een tuin met minder tegels neemt veel meer water op én zorgt ook nog eens voor verkoeling in de tuin. Haal dus wat tegels uit de tuin, zorg dat de grond goed is en plant een aantal tuinplanten. Kies bijvoorbeeld voor vaste planten of éénjarige planten. Wist je dat je ook een klein vijvertje of een boompje kunt plaatsen? Op het Groen Klimaatplein in één van bovenstaande vestigingen vind je diverse plantcombinaties voor een levende én duurzame tuin!

Wat te doen bij extreme regen?