Hippe bladplanten voor in huis

  3 minuten leestijd

Nu de dagen nog steeds koud zijn brengen we meer tijd binnenshuis door. Jungle-achtige planten met grote bladeren zijn al geruime tijd populair, zowel in de tuin als in huis. Met die exotische kamerplanten zorg je in een handomdraai voor een aangename, ontspannen sfeer in huis. Bij Tuincentrum Coppelmans vind je een grote collectie kamerplanten waar je zeker iets van je gading vindt, passend bij je smaak en de stijl van je interieur.

1. Zamioculcas

Zamioculcas, ook wel Emerald Palm genoemd. Deze sterke kamerplant krijgt stengels van wel zestig centimeter met leerachtig, glanzend en donkergroen blad. Hij is heel makkelijk in het onderhoud en doet het ook goed op minder lichte plekken in huis. Hij vraagt weinig water, maar fleurt op van een regelmatige sproeibeurt. Geef hem eens in de maand een beetje kamerplantenvoeding.

 

2. Calathea

De Calathea is ook zo’n opvallende kamerplant met allerlei bladtinten en -tekeningen. Bovendien is het een beweeglijk type, want hij trekt het blad samen als het donker wordt en laat de bladeren weer langzaam uitwaaieren als de zon opkomt. Zet de Calathea niet in de volle zon, want dan kunnen de randen van de bladeren bruin worden. Geef hem regelmatig water. Af en toe een sproeibeurt bevalt hem ook goed.
 

3. Aloë Vera

De Aloë Vera is vooral bekend van de vele verzorgingsproducten waarin het sap en de geleiachtige binnenkant van de spitse, grijsgroene bladeren van de vetplant worden gebruikt. Het is ook een fijne, tropische verschijning in je interieur. Hij vraagt nauwelijks onderhoud en heeft bovendien een luchtzuiverende werking. De Aloë Vera houdt van een zonnige plek en heeft weinig water nodig.

 

4. Monstera

De Monstera Deliciosa wordt ook wel gatenplant genoemd en past helemaal bij de ‘Urban Jungle’-trend én bij de planten die terug zijn van weggeweest – lekker retro dus. De grote, opvallende bladeren die luchtzuiverend werken houden van licht, maar zet de Monstera niet in de volle zon. Verder houdt de gatenplant van licht vochtige grond, dus geef hem twee keer per week water.

 

5. Strelitzia

Je hebt hem vast wel eens zien staan: deze werkelijk prachtige Strelitzia die ook wel paradijsvogelplant wordt genoemd. Deze kamerplant heeft mooie grote bladeren en is daardoor een échte eye-catcher in jouw interieur. De Strelitzia is familie van de bananenplant en komt van origine uit Zuid-Afrika. Geef je hem een lichte plaats en regelmatig water, dan heb je een vriend voor het leven!

 

6. Alocasia

De Alocasia, olifantsoor, is ook zo’n exotische, jungle-achtige verschijning met grote bladeren. Het is ook een elegante, transparante kamerplant, want hij heeft lange, ranke stelen die ook een opvallende tekening kunnen hebben. Terug van weggeweest, want in de jaren vijftig van de vorige eeuw was de Alocasia mateloos populair. De olifantsoor houdt van een lichte plek en licht vochtige potgrond.

 

Meer hippe kamerplanten

Cactussen en vetplanten, maar ook andere ‘retroplanten’, zoals het Chinees lantaarntje, kindje-op-moeders-schoot, de groen-wit gestreepte graslelie en het erwtenplantje (Senecio rowleyanus) zijn nog steeds mateloos populair. Net zoals het pannenkoekenplantje en begonia’s, met name de stippenbegonia, die in elk hip interieur en in elke trendy horeca- gelegenheid te vinden is. Je vindt ze allemaal in één van onze vestigingen in Helmond, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne, naast allerlei soorten binnenpotterie, hangers, schalen, sokkels, glazen stolpen, minivitrines en andere producten om je planten mooi en eigentijds te presenteren.