• Grond & Meststoffen

    Grond & Meststoffen

    Grond & Meststoffen

Grond en meststoffen

Onder deze categorie grond en meststoffen vallen diverse soorten grondsoorten en meststoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan turf, potgrond en tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuinplanten en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben. Wist je dat Orchideeën eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers? Van merken zoals ECOstyle en Pokon vind je bij Tuincentrum Coppelmans diverse meststoffen. Kom voor advies over deze producten eens langs in één van onze vestigingen

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 94 producten

Wat is het verschil tussen organische mest en kunstmest?

Alle planten, struiken en bomen hebben op een moment voedingstoffen nodig om verder te kunnen groeien en bloeien. Deze voedingsstoffen en meststoffen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de stoffen op een goede manier worden opgenomen door de plant, struik of boom. Meststoffen zijn dan ook te verdelen in drie soorten. Wat zijn de verschillen tussen deze drie soorten?

  • Kunstmeststoffen - Deze vorm van meststoffen wordt op een kunstmatige manier gemaakt. Wanneer kunstmest wordt gebruikt op een zonnige dag is de kans groot op verbranding. Hiermee moet je dus opletten. Daarnaast is kunstmest niet bevorderlijk voor het milieu.
  • Organische meststoffen - Deze soort is samengesteld uit 100% natuurlijke, organische grondsoorten. Hiermee wordt bedoeld van dierlijke of plantaarde oorsprong. Dit zijn ingrediënten uit de natuur die door de bodem worden omgezet tot voeding voor de plant, struik of boom. Met organische meststoffen creëer je een natuurlijk evenwicht in de bodem.
  • Organisch-minerale meststoffen - Deze soort is een mix van organische meststof, maar ook minerale meststoffen.

Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?

Er bestaan veel verschillende grondsoorten. Denk dan bijvoorbeeld aan potgrond, tuingrond en turf. Bij Tuincentrum Coppelmans vind je diverse soorten potgrond en tuinaarde. Denk dan bijvoorbeeld aan universele potgrond, maar ook bemeste tuinaarde. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen potgrond en tuinaarde? Wij leggen het graag aan je uit:

  • Tuinaarde is bedoeld om de grond in uw tuin aan te vullen of te verbeteren. Tuinaarde is dan te verkrijgen in bemeste en onbemeste aarde. De structuur van tuinaarde is anders dan potgrond. Tuinaarde is veel zwaarder en daardoor minder luchtig dan potgrond.
  • De basis van potgrond bestaat uit kokos of veen en wordt vermengd met bijvoorbeeld kalk, compost of boomschors. De verschillende soorten potgrond die je bij Tuincentrum Coppelmans kunt kopen, sluit helemaal aan bij wat een plant nodig heeft. 

Tuincentrum Coppelmans | Grondsoorten | Meststoffen | Pokon | ECOstyle

Voor grondsoorten en meststoffen ben je bij Tuincentrum Coppelmans op het juiste adres

Ben je dus op zoek naar speciaal potgrond voor jouw cactus, gazon meststoffen of mest speciaal voor uw buxus? Kom dan eens langs bij één van de Coppelmans vestigingen. Hier vind je een ruim assortiment van Pokon en ECOstyle. Heb je een vraag over het potgrond of weet je niet precies hoe je de meststoffen dient te gebruiken? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Zij helpen je graag en kunnen je adviseren welke producten je het best kunt gebruiken. Je vindt onze winkels onder andere in Oisterwijk en Helmond. Bekijk de openingstijden van al onze winkels en dan zien we je hopelijk snel bij Coppelmans!