Gazon

Wil je een mooi groen gazon in uw tuin? Dan ben je bij tuincentrum Coppelmans op het juiste adres. Wij adviseren je om een grassoort te kiezen die bij je past. Wanneer je bijvoorbeeld een gazon wilt waar de kinderen op kunnen ravotten, raden wij je aan om een sterke grassoort te kiezen, zoals speelgazon. Daarnaast zijn er ook fijnere, maar meer kwetsbare grassoorten met meer sierwaarde. Aan jou de keuze! Heb je een mooie, groene grasmat, dan moet je deze ook goed verzorgen. Laat je bijvoorbeeld goed informeren over de juiste grasmaaimachine. Lees op deze pagina meer over het onderhouden van het gazon en kom snel eens langs in één van onze vestigingen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 38 van 38 producten

Kies je voor graszoden leggen of gras zaaien?

Heb je besloten om een mooi stuk gazon te nemen voor in de tuin? Dan is de volgende vraag: kies je voor het leggen van graszoden of gras zaaien? Allebei de opties voor een mooi gazon zijn natuurlijk prima, maar beide opties hebben voor- en nadelen. Die hebben we speciaal voor jou op een rij gezet:

  • Graszoden kun je in principe het hele jaar leggen, maar niet tijdens sneeuw en vorst. Het is ook niet verstandig om de grasmatten te leggen wanneer het droog en erg warm is. Dit heeft alles te maken met de bodem waar de graszoden zich moeten gaan wortelen. Gras zaaien kun je het best in het voorjaar of in het najaar doen.
  • Wanneer je graszoden gaat leggen heb je meteen zichtbaar resultaat. Bij het zaaien van graszaad moet je wat meer geduld hebben.
  • Op de graszoden kun je meteen lopen, maar op het stuk waar net graszaad is gezaaid, kun je beter niet lopen.
  • Onkruid in het gazon is super vervelend. Door het leggen van graszoden creëer je een dicht gazon waardoor onkruid geen kans krijgt. Bij het zaaien van gras moet je er rekening mee houden dat het minstens 6 weken duurt voordat je erop kunt lopen. Dat betekent dat het onkruid ook minstens 6 weken de tijd heeft om te groeien.

Gazon onderhoud: wat kun je doen?

Wil je het gazon mooi en groen houden? Dan ontkom je er niet aan om het gazon goed te onderhouden. Onze gazon-experts hebben enkele verzorgingstips op een rij gezet:

  • Gras maaien is echt super belangrijk voor een mooi en groen gazon. Het kost even wat tijd, maar dan heb je zeker ook wat. Het is verstandig om wat vaker te maaien, maar het gazon minder kort te maaien.
  • Met een gazon ontkom je er ook niet aan om het onkruid te bestrijden. Altijd een week nadat je het gazon hebt gemaaid kun je gemakkelijk het onkruid verwijderen.
  • Het verticuteren van het gazon is ook belangrijk. Door te verticuteren komt er zuurstof in de grond en komt het mos los te zitten. Dit mos kun je dan met ander losgekomen onkruid verwijderen.
  • Door te verticuteren kunnen er kale plekken in het gazon ontstaan. Ook daar is gelukkig een oplossing voor: het zaaien van graszaad. Wanneer je het graszaad heeft gezaaid, moet je voldoende water geven.
  • Vergeet ook zeker niet om het gazon te bemesten. Dit kun je doen in het voorjaar of in het najaar. Door het gazon te bemesten voorzie je het gazon van genoeg voedingsstoffen.

Tuincentrum Coppelmans | Gazon | Gazon onderhoud

Producten voor een gezond gazon koop je bij Coppelmans!

Wil je dus kunnen genieten van een gezond en groen gazon? Bij tuincentrum Coppelmans vind je diverse producten die je helpen om een groen en gezond gazon te creëren. Bij ons vind je onder andere een grasschaar, graszaad hersteller, gazonharken en grasmaaimachines. Wij verkopen merken, zoals Pokon en ECOstyle. In het assortiment van deze merken vind je diverse producten die je kunt gebruiken bij het gazon onderhoud. Bekijk de openingstijden van één van onze vestigingen en dan hopen we je snel te zien bij tuincentrum Coppelmans.