• Gazon

  Gazon

  Gazon

Gazon

Wilt u een mooi groen gazon in uw tuin? Dan bent u bij tuincentrum Coppelmans op het juiste adres. Wij adviseren u om een grassoort te kiezen die bij u past. Wanneer u bijvoorbeeld een gazon wilt waar de kinderen op kunnen ravotten, raden wij u aan om een sterke grassoort te kiezen, zoals speelgazon. Daarnaast zijn er ook fijnere, maar meer kwetsbare grassoorten met meer sierwaarde. Aan u de keuze! Heeft u een mooie, groene grasmat, dan moet u deze ook goed verzorgen. Laat u bijvoorbeeld goed informeren over de juiste grasmaaimachine. Lees op deze pagina meer over het onderhouden van het gazon en kom snel eens langs in één van onze vestigingen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 32 van 32 producten

Kiest u voor graszoden leggen of gras zaaien?

Heeft u besloten om een mooi stuk gazon te nemen voor in de tuin? Dan is de volgende vraag: kiest u voor het leggen van graszoden of gras zaaien? Allebei de opties voor een mooi gazon zijn natuurlijk prima, maar beide opties hebben voor- en nadelen. Die hebben we speciaal voor u op een rij gezet:

 • Graszoden kunt u in principe het hele jaar leggen, maar niet tijdens sneeuw en vorst. Het is ook niet verstandig om de grasmatten te leggen wanneer het droog en erg warm is. Dit heeft alles te maken met de bodem waar de graszoden zich moeten gaan wortelen. Gras zaaien kunt u het best in het voorjaar of in het najaar doen.
 • Wanneer u graszoden gaat leggen heeft u meteen zichtbaar resultaat. Bij het zaaien van graszaad moet u wat meer geduld hebben.
 • Op de graszoden kunt u meteen lopen, maar op het stuk waar net graszaad is gezaaid, kunt u beter niet lopen.
 • Onkruid in het gazon is super vervelend. Door het leggen van graszoden creëert u een dicht gazon waardoor onkruid geen kans krijgt. Bij het zaaien van gras moet u er rekening mee houden dat het minstens 6 weken duurt voordat u erop kunt lopen. Dat betekent dat het onkruid ook minstens 6 weken de tijd heeft om te groeien.

Gazon onderhoud: wat kunt u doen?

Wilt u het gazon mooi en groen houden? Dan ontkomt u er niet aan om het gazon goed te onderhouden. Onze gazon-experts hebben enkele verzorgingstips op een rij gezet:

 • Gras maaien is echt super belangrijk voor een mooi en groen gazon. Het kost even wat tijd, maar heeft u zeker ook wat. Het is verstandig om wat vaker te maaien, maar het gazon minder kort te maaien.
 • Met een gazon ontkomt u er ook niet aan om het onkruid te bestrijden. Altijd een week nadat u het gazon heeft gemaaid kunt u gemakkelijk het onkruid verwijderen.
 • Het verticuteren van het gazon is ook belangrijk. Door te verticuteren komt er zuurstof in de grond en komt het mos los te zitten. Dit mos kunt u dan met ander losgekomen onkruid verwijderen.
 • Door te verticuteren kunnen er kale plekken in het gazon ontstaan. Ook daar is gelukkig een oplossing voor: het zaaien van graszaad. Wanneer u het graszaad heeft gezaaid, moet u voldoende water geven.
 • Vergeet ook zeker niet om het gazon te bemesten. Dit kunt u doen in het voorjaar of in het najaar. Door het gazon te bemesten voorziet u het gazon van genoeg voedingsstoffen.

Tuincentrum Coppelmans | Gazon | Gazon onderhoud

Producten voor een gezond gazon koopt u bij Coppelmans!

Wilt u dus kunnen genieten van een gezond en groen gazon? Bij tuincentrum Coppelmans vindt u diverse producten die u helpen om een groen en gezond gazon te creëren. Bij ons vindt u onder andere een grasschaar, graszaad hersteller, gazonharken en grasmaaimachines. Wij verkopen merken, zoals Pokon en ECOstyle. In het assortiment van deze merken vindt u diverse producten die u kunt gebruiken bij het gazon onderhoud. Bekijk de openingstijden van één van onze vestigingen en dan hopen we u snel te zien bij tuincentrum Coppelmans.