• Barbecues

    Barbecues

    Barbecues

Barbecues

Wat is er mooier dan op een zwoele zomeravond met goed gezelschap en een ijskoud drankje een heerlijk stuk vlees klaarmaken? Na een zorgvuldige bereiding haal je het deksel van de grill en komt een heerlijk geurende mix van van kruiden rubs, kolen en het vlees op je af. Je kust je vingertoppen. Vrienden en familie verschijnen ineens watertandend aan je zijde. Deze avond kan niet meer stuk! Wij begrijpen dit gevoel en delen de passie voor buiten eten. Houtskool-, gas- of elektrische barbecues, maar ook kamado's. We hebben het allemaal!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 96 producten

Type barbecues

Wil je gaan barbecueën, dan  heb je vast zo je eigen voorkeur voor een type barbecue. Hier zetten wij de verschillen even voor je op een rij:

  • Houtskool barbecues - Voor een houtskool barbecue worden aanmaakblokjes gebruikt om de houtskool sneller en makkelijk te laten branden. Deze bbq heeft ongeveer een half uurtje nodig voordat hij op temperatuur is. Het is namelijk belangrijk dat de bbq goed wordt verwarmd, voordat het gegrild kan worden. De houtskool barbecues zijn er in diverse maten. Zo zijn er kleine handzame modellen voor in het park of op het strand. Maar ook grote modellen waarbij je lekker in je achtertuin naar hartelust kunt grillen voor een groter gezelschap. 
  • Gasbarbecues: De naam zegt het eigenlijk al, maar gasbarbecues werken op gasflessen. Een voordeel hiervan, is dat de bbq snel op temperatuur is. Daarnaast kan de temperatuur met een gasbarbecues gemakkelijk afgesteld worden. Wilt u bijvoorbeeld een stuk vlees langzaam laten garen? Dan kan dat prima met een gasbarbecue. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat barbecueën met gas milieuvriendelijker is, dan barbecueën met houtskool.
  • Elektrische barbecues: Wil je een snelle maaltijd? Dan is een elektrische barbecue misschien een optie voor je! Ook deze bbq is snel op temperatuur. De stekker moet in het stopcontact en je kunt vrijwel direct beginnen met barbecueën. Door middel van de gloeispiralen bij een elektrische barbecue kan het vlees gelijkmatig verhit worden. 
  • Rookovens: Iets anders dan een barbecue, is een rookoven. Dit is een 'oven' waarmee vlees, kip, vis of groenten gerookt kan worden. Doordat het hout wordt verbrand, geeft dit rook en dat geeft het eten dan weer die heerlijke, rokerige smaak. Het is een andere manier van barbecueën waar u de tijd voor moet nemen, maar wat uiteindelijk voor heerlijk, smaakvol eten zorgt.