• Winterdier

Winterdier

Tuincentrum Coppelmans is klaar voor de winter! Maak jouw tuin winterklaar voor de dieren en help de dieren een handje! In de winter hebben namelijk sommige dieren het nogal lastig om vers drinkwater, voedsel of een veilig en warm onderkomen te vinden. Met de juiste producten zorg je ervoor dat de dieren in de tuin de winter makkelijk doorkomen. Wellicht zie je de dieren in de winter wat minder, maar ze zijn zeker nog aanwezig. Met de volgende tips zorg je ervoor dat uw tuin diervriendelijk is. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Vogels in de winter helpen

Vogels zijn dieren die het in de winter zwaar kunnen hebben. Het beekje waar zij normaal uit drinken kan bevriezen, waardoor er geen vers drinkwater te vinden is. Om te voorkomen dat de vogels uitdrogen, kun je vers drinkwater in de tuin neerzetten. Zet het bakje met water op een plek zonder tocht en ververs het water als het bevriest. Om ervoor te zorgen dat sommige vogels wat aan kunnen sterken, kunt je vogelvoer neerzetten. Bekijk ons assortiment vogelvoer online of kom langs bij één van onze vestigingen om het complete assortiment te bekijken. Gun de vogels in de tuin een beschutte plek voor regen en sneeuw met een vogelhuisje. In ons assortiment vindt je vogelhuisjes in allerlei soorten, maten en kleuren. Heb je een middag vrij? Versier dan jouw eigen vogelhuisje! Je kunt een houten vogelhuisje kopen en deze beschilderen met kleuren en een design naar keuze. 

dieren-winter-tuin

Een diervriendelijke tuin in de winter

Een diervriendelijke tuin in de winter gaat verder dan alleen het voeren van de vogels. Egels, vleermuizen en insecten zijn er natuurlijk ook nog! Voor egels kun je een egelkast aanschaffen, deze vullen met droge bladeren en in de tuin plaatsen. Om de egels en insecten te helpen is het daarnaast belangrijk dat je jouw tuin niet winterklaar maakt. De gevallen takken, bladeren en planten kun je gewoon laten liggen. Deze vormen namelijk een perfecte plek voor egels om zich te verschuilen. Naast de dieren die jouw tuin soms bezoeken, is het ook belangrijk om de huisdieren in de tuin in de gaten te houden:

  • Konijnen krijgen graag extra veel stro en kunnen niet in de tocht staan. Wordt het extreem koud? Verplaats het hok dan van buiten naar  binnen in de schuur.
  • Vijvervissen hoeven als de temperatuur onder de vijf graden komt, niet meer gevoerd te worden. Maak voorzichtig een wak als de bovenkant van de vijver bevriest. 

Voor meer tips over dieren in de tuin ben je van harte welkom in ons tuincentrum. Onze medewerkers vertellen je hier graag meer over.

winter-dier-coppelmans

Koop al jouw producten voor dieren bij Tuincentrum Coppelmans

Voor al jouw producten voor dieren in de tuin ben je bij Tuincentrum Coppelmans aan het juiste adres. Hier vind je onder andere vogelvoer, vogelhuisjes en egelkasten. Bezoek één van onze vestigingen en bekijk het complete assortiment. Heb je vragen over het aanbod? Neem dan contact met ons op of spreek één van onze medewerkers aan in het tuincentrum. Hopelijk tot snel!