• Winterdier

Winterdier

Tuincentrum Coppelmans is klaar voor de winter! Maak uw tuin winterklaar voor de dieren en help de dieren een handje! In de winter hebben namelijk sommige dieren het nogal lastig om vers drinkwater, voedsel of een veilig en warm onderkomen te vinden. Met de juiste producten zorgt u ervoor dat de dieren in de tuin de winter makkelijk doorkomen. Wellicht ziet u de dieren in de winter wat minder, maar ze zijn zeker nog aanwezig. Met de volgende tips zorgt u ervoor dat uw tuin diervriendelijk is. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 28 van 28 producten

Vogels in de winter helpen

Vogels zijn dieren die het in de winter zwaar kunnen hebben. Het beekje waar zij normaal uit drinken kan bevriezen, waardoor er geen vers drinkwater te vinden is. Om te voorkomen dat de vogels uitdrogen, kunt u vers drinkwater in de tuin neerzetten. Zet het bakje met water op een plek zonder tocht en ververs het water als het bevriest. Om ervoor te zorgen dat sommige vogels wat aan kunnen sterken, kunt u vogelvoer neerzetten. Bekijk ons assortiment vogelvoer online of kom langs bij één van onze vestigingen om het complete assortiment te bekijken. Gun de vogels in de tuin een beschutte plek voor regen en sneeuw met een vogelhuisje. In ons assortiment vindt u vogelhuisjes in allerlei soorten, maten en kleuren. Heeft u een middag vrij? Versier dan uw eigen vogelhuisje! U kunt een houten vogelhuisje kopen en deze beschilderen met kleuren en een design naar keuze. 

dieren-winter-tuin

Een diervriendelijke tuin in de winter

Een diervriendelijke tuin in de winter gaat verder dan alleen het voeren van de vogels. Egels, vleermuizen en insecten zijn er natuurlijk ook nog! Voor egels kunt u een egelkast aanschaffen, deze vullen met droge bladeren en in de tuin plaatsen. Om de egels en insecten te helpen is het daarnaast belangrijk dat u uw tuin niet winterklaar maakt. De gevallen takken, bladeren en planten kunt u gewoon laten liggen. Deze vormen namelijk een perfecte plek voor egels om zich te verschuilen. Naast de dieren die uw tuin soms bezoeken, is het ook belangrijk om de huisdieren in de tuin in de gaten te houden:

  • Konijnen krijgen graag extra veel stro en kunnen niet in de tocht staan. Wordt het extreem koud? Verplaats het hok dan van buiten naar  binnen in de schuur.
  • Vijvervissen hoeven als de temperatuur onder de vijf graden komt, niet meer gevoerd te worden. Maak voorzichtig een wak als de bovenkant van de vijver bevriest. 

Voor meer tips over dieren in de tuin bent u van harte welkom in ons tuincentrum. Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over.

winter-dier-coppelmans

Koop al uw producten voor dieren bij Tuincentrum Coppelmans

Voor al uw producten voor dieren in de tuin bent u bij Tuincentrum Coppelmans aan het juiste adres. Hier vindt u onder andere vogelvoer, vogelhuisjes en egelkasten. Bezoek één van onze vestigingen en bekijk het complete assortiment. Heeft u vragen over het aanbod? Neem dan contact met ons op of spreek één van onze medewerkers aan in het tuincentrum. Hopelijk tot snel!