Konijnen

Bij Tuincentrum Coppelmans vindt u alles wat u nodig heeft om uw konijn op de beste manier te verzorgen. Breng een bezoek aan één van onze vestigingen en neem een kijkje in de dierenwinkel. 

Daarnaast verkopen wij speciaal voor konijnen allerlei lekkernijen, droogvoer, speeltjes, verschillende soorten hooi en stro en natuurlijk prachtige binnen- en buitenhokken.

 

 

konijnen-kopenKonijn als huisdier: liefdevol en knuffelbaar

Konijnen zijn dieren die houden van aandacht en het liefst zo dicht mogelijk bij u zijn. Konijnen kunnen binnen én buiten gehouden worden, maar als u deze dieren binnen houdt is de kans op een sterke band groter. U kunt de dieren binnen in een hok plaatsen, maar ook los door het huis laten lopen. Zorg er dan wel voor dat de kabels in huis zijn weggewerkt! Konijnen zijn erg populair om te houden als huisdier, ook omdat zij vrijwel nooit bijten. Kom langs bij één van de vestigingen van Tuincentrum Coppelmans en bekijk de producten en dieren die wij verkopen in onze dierenwinkel. De volgende producten voor konijnen vindt u onder andere bij ons:

  • Konijnenvoer
  • Bodembedekking voor het hok
  • Binnen- en buitenhokken
  • Rennen
  • Konijnen speelgoed

 

Konijnenhok kopen bij Tuincentrum Coppelmans

Een konijnenhok kopen is één van de belangrijkste dingen die u zult moeten aanschaffen als u een konijn heeft. Als u een konijnenhok aanschaft, zult u ook direct de keuze moeten maken of u de konijnen binnen of buiten gaat houden. Ook is er de mogelijkheid om voor de konijnen een binnenhok én buitenhok te kopen en de konijnen op warmere dagen van het lekkere weer te laten genieten. Konijnenhokken kunt u bij Tuincentrum Copppelmans kopen in verschillende maten. Het klinkt misschien logisch; hoe meer konijnen u heeft, hoe groter het hok. Ieder konijn heeft ongeveer een vierkante meter nodig, maar het beste kunt u nog groter aanhouden. 

konijnen-coppelmans

Wat eten konijnen? Tuincentrum Coppelmans geeft antwoord!

Konijnen houden van groenten en fruit, maar kijk goed uit welke groenten u uw konijn voorschotelt. Witlof en wortels zijn altijd een goed idee, maar wees voorzichtig en bekijk altijd goed welk voedsel geschikt is voor konijnen. Ook hebben konijnen regelmatig speciaal konijnenvoer nodig, dit kunt u uiteraard aanschaffen in ons tuincentrum. Hooi is één van de belangrijkste voedselbronnen voor konijnen; dit eten zij de hele dag door! Zorg er dus altijd voor dat er genoeg hooi en water in het hok van uw konijnen staat. 

Is een konijn geschikt voor mij?

Voordat u een konijn aanschaft, zult u een weloverwogen keuze moeten maken. Een konijn verzorgen kost tijd en aandacht. Zo zult u vaak het hok moeten verschonen en het konijn eten en water geven. Heeft u hier geen tijd voor? Dan is een konijn geen goed idee voor u. Ook is een konijn in combinatie met andere dieren niet altijd een goed idee.

Advies of vragen? Kom langs bij Tuincentrum Coppelmans

Heeft u advies of vragen over het hebben van een konijn? Kom dan langs bij één van onze vestigingen. Op onze dierenafdeling werken vele dierenliefhebbers die u graag helpen! Wij nodigen u van harte uit om langs te komen bij ons tuincentrum om ons gehele assortiment te komen bekijken.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden