Mediterrane planten

Je kent ze vast wel: olijfbomen, vijgenbomen, palmbomen en citroenbomen. Dit zijn momenteel erg populaire mediterrane planten uit het assortiment van Tuincentrum Coppelmans. Deze planten zien we vooral als we op vakantie zijn, maar tegenwoordig kun je ze ook gewoon in de tuin zetten. Wij verdiepen ons al jaren in deze bijzondere en prachtige planten en selecteren, speciaal voor jou, de beste soorten bij de kwekers in Spanje. Wij vinden kwaliteit super belangrijk en daarom vind je in de winkels van Coppelmans alleen de beste planten die ook nog eens bestendig zijn tegen ons klimaat. Benieuwd naar ons complete aanbod? Kom langs bij Tuincentrum Coppelmans!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Potmaat (cm)

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 19 van 19 producten

Mediterrane planten houden van zon en warmte

Het zal je niet verbazen, maar mediterrane planten zijn gek op de zon en warmte. Veel mediterrane planten herken je misschien wel van vakantie. De planten groeien namelijk  veel in het Middellandse Zeegebied. In Italië, Spanje en Portugal vind je alleen maar mediterrane planten. We kunnen dus wel zeggen dat mediterrane planten dat echte vakantiegevoel geven! Over het algemeen hebben de planten vrij weinig onderhoud nodig. Wat water tijdens warme periodes is al genoeg. Mediterrane planten zijn niet zomaar planten. Aan sommige soorten groeien heerlijke vruchten, zoals olijven, vijgen, citroenen en sinaasappels. Om van te smullen!

Tuincentrum Coppelmans | Mediterrane planten

Top 3 populaire mediterrane planten

Het is uniek dat wij zelf de mediterrane planten selecteren. Wij gaan zelf naar Spanje om daar de beste planten uit te kiezen. In onze winkels vind je dan ook onder andere de volgende populaire mediterrane planten:

  • Olijfboom - Als er één plant is die momenteel erg populair is, dan is het de Olijfboom wel. Deze plant wordt ook wel 'Olea' genoemd en staat het allerliefst op een plek in de volle zon. Daarnaast is regelmatig water geven ook belangrijk en moet je de olijfboom beschermen tegen de vorst. Dit kun je doen door de plant én de pot af te dekken. Wist je dat hoe ouder de olijfboom, hoe mooier de stam wordt?
  • Vijgenboom - De vijg is één van de oudste geteelde vruchten ooit! Daarom mogen we de vijgenboom niet onderschatten. Deze boom wordt ook wel Ficus Carica genoemd en heeft prachtige bladeren. Vijgen zijn gek op water, daarom is het belangrijk om in de zomermaanden de plant dagelijks water te geven. Je moet ook de vijgenboom snoeien om deze in vorm te houden en de groei verder te stimuleren.
  • Oleander - Als er één mediterrane plant is met prachtige bloemen, dan is het de Oleander (Nerium Oleander) wel. De Oleander staat in de zomer prachtig in bloei en is een echte aanwinst in jouw tuin. De plant heeft veel warmte en water nodig. In de winter is het verstandig om de plant binnen te zetten. Het is goed om te weten dat de plant giftig is voor dieren, maar ook voor mensen. Het sap kan voor huidirritatie zorgen, doe daarom altijd handschoenen aan zodra je met de Oleander aan de slag gaat.

In onze winkels vind je nog veel meer soorten mediterrane planten! Nieuwsgierig geworden? Kom dan snel een keer langs bij Coppelmans! 

Tuincentrum Coppelmans | Mediterrane planten

Het onderhouden van mediterrane planten

Bij Tuincentrum Coppelmans vind je diverse producten van onder andere Pokon en ECOstyle voor het onderhouden van mediterrane planten. Denk dan aan speciale potgrond, meststoffen of plantenvoeding:

  • ECOstyle Mediterrane planten organische mest
  • Pokon Mediterrane planten mest
  • Pokon Mediterrane plantenvoeding

De producten die speciaal zijn ontwikkeld voor mediterrane planten bevatten speciale mineralen om de planten mooier te laten bloeien en beter te laten groeien. Door deze producten te gebruiken krijgen de planten veel meer weerstand. Meststoffen zijn belangrijk voor een gezond bodemleven en dus ook onmisbaar wanneer je mediterrane planten hebt.

Mediterrane planten rechtstreeks uit Spanje bij Tuincentrum Coppelmans

Vind je ook dat jouw tuin wat meer gezelligheid kan gebruiken? Breng dan een bezoekje aan één van de winkels van Tuincentrum Coppelmans. Bij ons vind je planten voor een scherpe prijs, rechtstreeks van onze kwekers uit Spanje. Wellicht heb je nog wat vragen over ons aanbod. Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onder ander Nuenen, Oisterwijk of Deurne. Bekijk de openingstijden van als onze winkels en hopelijk zien we je snel een keer bij Coppelmans!

Vaste planten