Kunstkerstbomen

Kunstkerstbomen worden met het jaar meer populair. De reden hiervoor is dat ze steeds meer natuurgetrouwheid hebben en dat u meerdere jaren gebruik kunt maken van deze bomen. Bij kunstkerstbomen heeft u tegenwoordig veel verschillende keuzes. Denk bijvoorbeeld aan inbegrepen kerstverlichting, kunstkerstbomen met een sneeuw effect of een ruim scala aan afmetingen. Bij Tuincentrum Coppelmans kunt u terecht voor alle soorten kunstkerstbomen tegen de scherpste prijzen!

Kunstkerstbomen kopen bij tuincentrum Coppelmans

Geschiedenis van de kunstkerstboom

Wist u dat in de 19e eeuw de allereerste kunstkerstboom is gemaakt in Duitsland? De kunstboom werd toen gemaakt door het groen verven van het dons van een gans. Deze kunstboom werd toen ook wel 'Feather Tree' genoemd en werd steeds populairder aan het begin van de 20e eeuw. Van Duitsland vond het ook zijn weg naar de Verenigde Staten. Mensen waren razend enthousiast over deze Feather Tree, omdat het huis niet meer vol kwam te liggen met naalden.

Een betere variant van de Feather Tree was de variant die werd gemaakt met haren van een bezem borstel. Deze kunstkerstbomen waren natuurlijk veel steviger en waren ook niet zo vlambaar. Hierna kwam de eerste aluminium kunstkerstboom op de markt en dit was jarenlang een hit. Tegenwoordig is de kunstkerstboom zoals we hem kennen: groen, niet van echt te onderscheiden en onderhoudsvrij. Wij snappen wel dat kunstkerstbomen super populair zijn!

Het materiaal van een kunstkerstboom

Kunstkerstbomen zijn dus niet meer van echt te onderscheiden. Maar waar worden deze bomen nu eigenlijk van gemaakt? De reden waarom de kunstbomen er zo realistisch uitzien, komt door de naalden. Deze zijn gemaakt van PVC of van PE. Wat is het verschil tussen deze twee soorten?

  • Naalden van PVC worden gemaakt door twee of drie platen PVC op elkaar te lijmen. Vervolgens worden deze geknipt in lange, rechthoekige stroken. Dit wordt vastgezet aan de takken. Hoe meer PVC platen er op elkaar worden gelijmd hoe steviger en sterker de naalden worden.
  • PE is een soort plastic, wat vormbaar is. Dit zorgt voor perfecte varianten van echte kerstbomen. Kunstkerstbomen met naalden van PE zijn vaak ook wat duurder, omdat het proces van het maken van PE bomen een stuk lastiger is. Vaak wordt er dan ook een mix gebruikt van PVC en PE voor de kunstkerstbomen.

Kunstkerstbomen kopen bij tuincentrum Coppelmans

Kunstkerstbomen van Triumph Tree

Tuincentrum Coppelmans biedt een uitgebreide collectie kunstkerstbomen van Triumph Tree. Deze bomen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Dankzij een uniek procedé evenaart Triumph Tree moeder natuur zelf. Geen wonder dat dit merk al bijna een kwart eeuw moeiteloos de standaard zet. Naast duurzaamheid en kwaliteit is het gemak waarmee bijvoorbeeld de Triumph Tree kan worden opgezet, één van de belangrijkste argumenten voor een zorgeloze kerst. De materialen zijn vlam vertragend volgens de Europese norm EN71-2.

Kunstkerstbomen van Startree

Misschien bent u op zoek naar wat kleinere kunstkerstbomen. Bekijk dan eens de collectie van Startree! Dit merk heeft een heleboel tafelmodellen kunstkerstbomen in de collectie. Perfect wanneer u een kunstkerstboom wilt, maar niet meteen een grote boom. Naast de kunstkerstbomen heeft Startree verschillende soorten kunst guirlandes en kunst kerstkransen in de collectie. Wanneer u iets van Startree heeft gevonden bij Coppelmans zult u hier jarenlang plezier van hebben. Tegenwoordig is kunstgroen niet meer van echt te onderscheiden!

Kunstkerstbomen van Black Box Trees

Bij Tuincentrum Coppelmans kunt u terecht voor een ruim assortiment van kunstkerstbomen van het merk Black Box Trees. De populaire series van dit merk zijn de Macallan of Frasier kunstkerstboom. Deze bomen hebben een karakteristiek model en biedt zich dan ook aan als een perfecte kerstboom voor in huis. De kunstboom is ieder jaar gemakkelijk op te bouwen en ook weer op te bergen in de passende doos. Wilt u dit product kopen? Bezoek dan een van onze vestigingen van Tuincentrum Coppelmans bij u in de buurt. U bent bij ons van harte welkom! 

Kunstkerstbomen van Everlands

Bij Tuincentrum Coppelmans vindt u diverse kunstkerstboom van het merk Everlands. De populaire series van Everlands zijn o.a. Alaskan Snowy, Allison Pine, Lodge Slim Pine en de Grandis Fir. Bent u op zoek naar een mooie kunstkerstboom? Dan heeft Everlands vele verschillende soorten in het assortiment. Met een kunstkerstboom van Everlands haalt u zeker die ultieme kerstsfeer in huis. Wilt u dit product kopen? Bezoek dan een de vestigingen van Tuincentrum Coppelmans bij u in de buurt. U bent bij ons van harte welkom! 

Tuincentrum Coppelmans | Kunstkerstbomen kopen | Kerstboom met lampjes

Op zoek naar een mooie kunstkerstboom met verlichting? Tuincentrum Coppelmans heeft een zeer ruim assortiment!

Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen om onze kunstkerstbomen in het echt te bekijken. U zult het met ons eens zijn dat het net echte kerstbomen lijken. Kies bijvoorbeeld dit jaar voor een mooie kerstboom met lampjes! Bij Coppelmans bent u op het juiste adres om inspiratie op te doen. Onze vestigingen hebben een prachtige kerstshow waar u terecht kunt voor onder andere kerstverlichting, kerstversiering en kersthuisjes van Lemax. Kijk snel naar onze (extra) openingstijden en kom langs in één van onze winkels! U vindt onze winkels onder andere in Nuenen, Oss, Helmond en Veldhoven.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 35 producten