Brede selectie kunstkerstbomen

Wij hebben speciaal voor jou een zeer brede selectie met kunstkerstbomen, zodat iedereen bij Tuincentrum Coppelmans de perfecte boom kan vinden. Zo hebben wij kunstkerstbomen in verschillende prijsklassen, formaten, naaldkleuren, hoeveelheid takken (ook wel 'tips' genoemd) én we hebben zelfs kunstkerstbomen met verlichting.

Kunstkerstbomen zijn dé oplossing voor jou wanneer je geen zin hebt in losse naalden of geen tijd hebt om de een echte kerstboom water te geven. Daarnaast is het ook een duurzame keuze, omdat je een kunstkerstboom elk jaar weer kunt opzetten. De kunstkerstbomen die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn brandvertagend, altijd voorzien van een standaard en eenvoudig op te zetten. Opzetten, decoreren en je bent klaar!

Ons advies is om een keer langs te komen in één van onze vestigingen en zelf te ervaren welke kunstkerstboom het meest geschikt is voor jou. Voor vragen of advies kun je altijd terecht bij onze experts in de winkel. Zij helpen jou graag verder!

Tips & Tricks voor het kopen van een kunstkerstboom

Vind je het lastig om de juiste kunstkerstboom te kiezen? Met onze tips & tricks helpen we je graag verder:

Formaat kiezen:
In ons assortiment vind je kunstkerstbomen van 60cm tot ruim 3 meter hoog. Het is belangrijk om te bepalen waar de boom komt te staan, om zo de ideale maat uit te kiezen. Een standaard plafondhoogte is normaal gesproken 2,4 tot 2,6 meter hoog. Dan is een kunstkerstboom van 1,8 tot 2,15 meter een prima hoogte én past de piek er ook nog op. Let ook goed op bij de breedte van de boom. Bij Tuincentrum Coppelmans vind je speciale 'slim' modellen, zodat je meer ruimte hebt in de kamer. Heb je maar een klein hoekje beschikbaar of wil je ergens anders in huis nog een extra boom? Dan zijn de kleine 'table trees' perfect! Deze zijn 60 tot 90cm hoog en de voet is vaak al afgewerkt met een potje of een jute doek, zodat je dit meteen mooi kunt presenteren.

Opzetten en uitvouwen:
Alle kunstkerstbomen die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn voorzien van een standaard, zodat de boom altijd rechtop blijft staan. De boom bestaat vaak uit 2, 3 of meer delen die je op elkaar kunt bevestigen. Voor het uitvouwen zijn er drie verschillende systemen:

  • Hook on systeem: Bij dit systeem zet je de losse takken in de stam. Een voordeel hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om de takken gemakkelijker uit te vouwen en door het kleurensysteem op de juiste plek kunt hangen. De bomen van het merk Triumph Tree hebben dit systeem.
  • Hinged systeem: Bij dit systeem zitten de takken al vast aan de stam en hoeven deze alleen maar uitgeklapt te worden. Voordeel hiervan is dat je nooit een takje kwijt raakt en de kunstkerstboom snel in elkaar staat, maar ook weer snel is opgeruimd. De bomen van Black Box, Everlands en Evergreen hebben dit systeem.
  • IJzerdraadjes: Als laatst zijn de 'table trees', dus de kleine kerstbomen, voorzien van takjes waar ijzerdraadjes in zitten en die je dus heel gemakkelijk zelf kunt buigen.

Decoratie
Staat jouw kunstkerstboom op de juiste plek? Dan is het nu tijd om de boom te decoreren met bijvoorbeeld kerstverlichting. Dit is uiteraard niet nodig wanneer je een 'prelit' boom hebt uitgekozen waar de lampjes al in de boom zijn verwerkt. Hoeveel lampjes er in de boom moeten? Dat is een kwestie van smaak, maar wij adviseren om per 10cm boomhoogte één meter snoerlengte te nemen. Voorbeeld: een boom van 180cm heeft dus ongeveer 18 meter aan snoer nodig om van boven naar beneden de verlichting erin te draaien. Wil je veel licht? Dan is clusterverlichting iets voor jou! Ga je liever voor wat minder licht? Kies dan basic of compacte kerstverlichting. Maak het plaatje helemaal compleet door er kerstballen, kersthangers en andere kerstdecoratie in te hangen!

Kunstkerstbomen kopen bij tuincentrum Coppelmans

Geschiedenis van de kunstkerstboom

Wist je dat in de 19e eeuw de allereerste kunstkerstboom is gemaakt in Duitsland? De kunstboom werd toen gemaakt door het groen verven van het dons van een gans. Deze kunstboom werd toen ook wel 'Feather Tree' genoemd en werd steeds populairder aan het begin van de 20e eeuw. Van Duitsland vond het ook zijn weg naar de Verenigde Staten. Mensen waren razend enthousiast over deze Feather Tree, omdat het huis niet meer vol kwam te liggen met naalden.

Een betere variant van de Feather Tree was de variant die werd gemaakt met haren van een bezem borstel. Deze kunstkerstbomen waren natuurlijk veel steviger en waren ook niet zo vlambaar. Hierna kwam de eerste aluminium kunstkerstboom op de markt en dit was jarenlang een hit. Tegenwoordig is de kunstkerstboom zoals we hem kennen: groen, niet van echt te onderscheiden en onderhoudsvrij. Wij snappen wel dat kunstkerstbomen super populair zijn!

Het materiaal van een kunstkerstboom

Kunstkerstbomen zijn dus niet meer van echt te onderscheiden. Maar waar worden deze bomen nu eigenlijk van gemaakt? De reden waarom de kunstbomen er zo realistisch uitzien, komt door de naalden. Deze zijn gemaakt van PVC of van PE. Wat is het verschil tussen deze twee soorten?

  • Naalden van PVC worden gemaakt door twee of drie platen PVC op elkaar te lijmen. Vervolgens worden deze geknipt in lange, rechthoekige stroken. Dit wordt vastgezet aan de takken. Hoe meer PVC platen er op elkaar worden gelijmd hoe steviger en sterker de naalden worden.
  • PE is een soort plastic, wat vormbaar is. Dit zorgt voor perfecte varianten van echte kerstbomen. Kunstkerstbomen met naalden van PE zijn vaak ook wat duurder, omdat het proces van het maken van PE bomen een stuk lastiger is. Vaak wordt er dan ook een mix gebruikt van PVC en PE voor de kunstkerstbomen.

Kunstkerstbomen kopen bij tuincentrum Coppelmans

Kunstkerstbomen van Triumph Tree

Tuincentrum Coppelmans biedt een uitgebreide collectie kunstkerstbomen van Triumph Tree. Deze bomen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Dankzij een uniek procedé evenaart Triumph Tree moeder natuur zelf. Geen wonder dat dit merk al bijna een kwart eeuw moeiteloos de standaard zet. Naast duurzaamheid en kwaliteit is het gemak waarmee bijvoorbeeld de Triumph Tree kan worden opgezet, één van de belangrijkste argumenten voor een zorgeloze kerst. De materialen zijn vlam vertragend volgens de Europese norm EN71-2.

Kunstkerstbomen van Startree

Misschien ben je op zoek naar wat kleinere kunstkerstbomen. Bekijk dan eens de collectie van Startree! Dit merk heeft een heleboel tafelmodellen kunstkerstbomen in de collectie. Perfect wanneer je een kunstkerstboom wilt, maar niet meteen een grote boom. Naast de kunstkerstbomen heeft Startree verschillende soorten kunst guirlandes en kunst kerstkransen in de collectie. Wanneer je iets van Startree heeft gevonden bij Coppelmans zul je hier jarenlang plezier van hebben. Tegenwoordig is kunstgroen niet meer van echt te onderscheiden!

Kunstkerstbomen van Black Box Trees

Bij Tuincentrum Coppelmans kun je terecht voor een ruim assortiment van kunstkerstbomen van het merk Black Box Trees. De populaire series van dit merk zijn de Macallan of Frasier kunstkerstboom. Deze bomen hebben een karakteristiek model en biedt zich dan ook aan als een perfecte kerstboom voor in huis. De kunstboom is ieder jaar gemakkelijk op te bouwen en ook weer op te bergen in de passende doos. Wil je dit product kopen? Bezoek dan een van onze vestigingen van Tuincentrum Coppelmans bij jou in de buurt. Je bent bij ons van harte welkom! 

Kunstkerstbomen van Everlands

Bij Tuincentrum Coppelmans vind je diverse kunstkerstboom van het merk Everlands. De populaire series van Everlands zijn o.a. Alaskan Snowy, Allison Pine, Lodge Slim Pine en de Grandis Fir. Ben je op zoek naar een mooie kunstkerstboom? Dan heeft Everlands vele verschillende soorten in het assortiment. Met een kunstkerstboom van Everlands haal je zeker die ultieme kerstsfeer in huis. Wil je dit product kopen? Bezoek dan een de vestigingen van Tuincentrum Coppelmans bij jou in de buurt. Je bent bij ons van harte welkom! 

Kunstkerstbomen van Evergreen

Bij de vestigingen van Tuincentrum Coppelmans vind je naast kunstkerstbomen van Black Box en Triumph Tree ook prachtige bomen van Evergreen. Dit is kunstkerstbomen die wij zelf importeren en die je bij ons voor een scherpe prijs kunt kopen. Het assortiment van Evergreen bestaat uit grote kunstkerstbomen, maar ook uit kleine kunstkerstbomen. Daarnaast vind je ook kunstkerstbomen met verlichting in de collectie van Evergreen. Dit zijn allemaal kunstkerstbomen die wij zelf importeren, waardoor wij deze voor een scherpe prijs aan kunnen bieden!

Tuincentrum Coppelmans | Kunstkerstbomen kopen | Kerstboom met lampjes

Op zoek naar een mooie kunstkerstboom met verlichting? Tuincentrum Coppelmans heeft een zeer ruim assortiment!

Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen om onze kunstkerstbomen in het echt te bekijken. Je zult het met ons eens zijn dat het net echte kerstbomen lijken. Kies bijvoorbeeld dit jaar voor een mooie kerstboom met lampjes! Bij Coppelmans ben je op het juiste adres om inspiratie op te doen. Onze vestigingen hebben een prachtige kerstshow waar je terecht kunt voor onder andere kerstverlichting, kerstversiering en kersthuisjes van Lemax. Kijk snel naar onze (extra) openingstijden en kom langs in één van onze winkels! Je vindt onze winkels onder andere in Nuenen, Oss, Helmond en Veldhoven.