Kerstbomen

Het vormt ieder jaar opnieuw een gezellig uitje: het vinden van dé perfecte kerstboom! Zo kun je kiezen uit allerlei soorten en hoogtes, maar welke type kerstboom past het beste bij je? Team Coppelmans staat voor je klaar met het vinden van dé perfecte kerstboom. Het is ten slotte maar één keer per jaar kerstmis!

Kerstbomen selecteren wij zelf

Kerstbomen kopen bij tuincentrum Coppelmans

De beste en mooiste kerstboom selecteren wij zelf: de Nordmann kerstboom

De Nordmann kerstboom is de meest populaire kerstboom en niet zonder reden! Wij reizen ieder jaar af naar Denemarken om kwaliteitsbomen te selecteren, van kleine kerstbomen tot hele grote kerstbomen. Wat zijn enkele kenmerken van deze kerstboom?

  • Weinig/geen naaldverlies
  • Lange glanzende naalden die niet prikken
  • Typische Nordmann-geur

Voordat een Nordmann kerstboom eenmaal in uw woonkamer staat heeft deze al een hele weg afgelegd. Zo duurt het ruim twaalf jaar voordat een behoorlijke Nordmann aan onze kwaliteitseisen voldoet. Het begin van deze kerstboom start in Geörgie. De bomen die op deze hoogte wortelen, zijn uiteindelijk veel krachtiger. Vervolgens worden de zaden van de kerstboom in Denemarken geplant, omdat er daar in ieder geval ruimte is, maar ook omdat de lucht daar schoon is. De kerstbomen worden zeer regelmatig gecontroleerd door externe controleurs. Waarom doen we dat? Omdat wij garant staan voor topkwaliteit. In de negen jaar daarna groeien de boompjes uit tot echte kerstbomen van zeer goede kwaliteit. De Nordmann kerstboom wordt twee dagen voordat hij in de winkel licht gerooid. Verser dan vers kan eigenlijk niet!

Kerstbomen koopt u bij tuincentrum Coppelmans

Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een kerstboom?

Wat is kerstmis zonder kerstboom? Ieder jaar is het weer een leuk moment om de kerstboom te gaan halen. Maar waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een kerstboom. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  • Als u bepaald heeft waar de boom komt te staan, meet dan hoe hoog u de boom wilt hebben. Bekijk ook of de boom breed kan zijn of dat juist een wat smaller model beter tot zijn recht komt op de gekozen plek. Houd er bij het meten van de hoogte rekening mee of de boom direct op de grond komt te staan of iets hoger. Let bij het uitzoeken van de boom ook op of u er makkelijk een piek op kunt zetten. Soms maakt een top, met bijvoorbeeld meerdere takken, dit lastig. 
  • Wilt u de boom zo lang mogelijk goed houden en zo min mogelijk naaldverlies? Dan kunt u voor binnen beter een boom met kluit of in pot kiezen. Eventueel kan na de kerst de boom in de tuin worden gezet, let dan wel op wat voor type boom u kiest. Koopt u een afgezaagde boom, zet hem dan in een kerstboomstandaard met waterreservoir, zodat u de boom water kunt geven. Zaag de onderste 5 cm van de stam af, voordat u hem in de standaard zet zodat u nóg langer plezier heeft van de boom. 
  • De temperatuur en de luchtvochtigheid binnen zijn erg belangrijk. Een kerstboom die eind november is gezaagd blijft buiten zeker tot begin maart goed. Daarom is het goed om de boom een koele plaats te geven, dus zeker niet in de buurt van de verwarming. Ook is het zeer goed om te proberen de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Bijvoorbeeld door aan de radiatoren verdampingsbakjes te hangen of sprei de boom regelmatig nat met een plantenspuit.
  • Laat de boom na aankoop een dag acclimatiseren op een koele plaats, zoals de schuur of garage. Hierna kunt u hem neerzetten in uw (woon)kamer en optuigen.

Tuincentrum Coppelmans | Kerstboom kopen

Kerstboom zonder kluit: kies een goede kerstboomstandaard

U heeft bij ons de keuze: kiest u voor een kerstboom met of zonder kluit? Wanneer u de keuze maakt voor een kerstboom zonder kluit, dan raden wij u aan om een goede kerstboomstandaard te nemen. Dan kunt u op een gemakkelijke manier de kerstboom met stam in de standaard zetten. Wilt u meer weten over de kerstboomstandaard? De medewerkers in onze winkels helpen u graag verder!

Kerstboom kopen? Bij Coppelmans staan we voor u klaar!

Bij de vestigingen van Coppelmans slaagt u gegarandeerd voor een prachtig kerstboom. Heeft u de mooiste kerstboom gevonden? Dan verpakken we gratis voor u de kerstboom in een net. Zo kunt u de boom gemakkelijk meenemen en beschadigd deze niet. Heeft u een hele groot boom uitgekozen en kunt u hem niet meenemen? Vraag dan aan één van onze medewerkers over onze bezorgservice. Komt u langs in één van de Coppelmans vestigingen? U vindt onze winkels onder andere in Oirschot, Nuenen, Oss en Valkenswaard. Neem dan ook een kijkje op onze kerstafdeling. Wat is een kerstboom zonder mooie versiering? Bij ons vindt u veel verschillende soorten kerstverlichting en kerstversiering. Daarnaast bent u bij ons op het juiste adres wanneer u van de kersthuisjes van Lemax houdt. Wij hebben een ruim assortiment met kersthuisjes. Heeft u de details van deze huisjes weleens gezien? U kijkt uw ogen uit! Kortom, maak er een compleet dagje uit van en kom naar de kerstshow van Coppelmans. Bekijk de (extra) openingstijden van onze vestigingen en dan hopen we u snel te verwelkomen in één van onze winkels.

Tuincentrum Coppelmans | Kerstboom kopen

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden