• KERSTBOMEN

    Dé perfecte kerstboom

Echte kerstbomen

Het vormt ieder jaar opnieuw een gezellig uitje: het vinden van dé perfecte kerstboom! Zo kun je kiezen uit allerlei soorten en hoogtes, maar welke type kerstboom past het beste bij je? Team Coppelmans staat voor je klaar met het vinden van dé perfecte kerstboom. Het is ten slotte maar één keer per jaar kerstmis! [lees meer]

Kerstbomen selecteren wij zelf

Kerstbomen kopen bij tuincentrum Coppelmans

De beste en mooiste kerstboom selecteren wij zelf: de Nordmann kerstboom

De Nordmann kerstboom is de meest populaire kerstboom en niet zonder reden! Wij reizen ieder jaar af naar Denemarken om kwaliteitsbomen te selecteren, van kleine kerstbomen tot hele grote kerstbomen. Wat zijn enkele kenmerken van deze kerstboom?

  • Weinig/geen naaldverlies
  • Lange glanzende naalden die niet prikken
  • Typische Nordmann-geur

Voordat een Nordmann kerstboom eenmaal in je woonkamer staat heeft deze al een hele weg afgelegd. Zo duurt het ruim twaalf jaar voordat een behoorlijke Nordmann aan onze kwaliteitseisen voldoet. Het begin van deze kerstboom start in Geörgie. De bomen die op deze hoogte wortelen, zijn uiteindelijk veel krachtiger. Vervolgens worden de zaden van de kerstboom in Denemarken geplant, omdat er daar in ieder geval ruimte is, maar ook omdat de lucht daar schoon is. De kerstbomen worden zeer regelmatig gecontroleerd door externe controleurs. Waarom doen we dat? Omdat wij garant staan voor topkwaliteit. In de negen jaar daarna groeien de boompjes uit tot echte kerstbomen van zeer goede kwaliteit. De Nordmann kerstboom wordt twee dagen voordat hij in de winkel licht gerooid. Verser dan vers kan eigenlijk niet!

Kerstbomen koopt u bij tuincentrum Coppelmans

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een kerstboom?

Wat is kerstmis zonder kerstboom? Ieder jaar is het weer een leuk moment om de kerstboom te gaan halen. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een kerstboom. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet:

  • Als je bepaald hebt waar de boom komt te staan, meet dan hoe hoog je de boom wilt hebben. Bekijk ook of de boom breed kan zijn of dat juist een wat smaller model beter tot zijn recht komt op de gekozen plek. Houd er bij het meten van de hoogte rekening mee of de boom direct op de grond komt te staan of iets hoger. Kijk bij het uitzoeken van de boom naar de top of deze geschikt is voor een piek. Soms maakt een top, met bijvoorbeeld meerdere takken, dit lastig. 
  • Wil je de boom zo lang mogelijk goed houden en zo min mogelijk naaldverlies? Dan kun je voor binnen beter een boom met kluit of in pot kiezen. Eventueel kan na de kerst de boom in de tuin worden gezet, let dan wel op wat voor type boom je kiest. Koop je een afgezaagde boom, zet hem dan in een kerstboomstandaard met waterreservoir, zodat je de boom water kunt geven. Zaag de onderste 5 cm van de stam af, voordat je hem in de standaard zet zodat je nóg langer plezier hebt van de boom. 
  • De temperatuur en de luchtvochtigheid binnen zijn erg belangrijk. Een kerstboom die eind november is gezaagd blijft buiten zeker tot begin maart goed. Daarom is het goed om de boom een koele plaats te geven, dus zeker niet in de buurt van de verwarming. Ook is het zeer goed om te proberen de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Bijvoorbeeld door aan de radiatoren verdampingsbakjes te hangen of sprei de boom regelmatig nat met een plantenspuit.
  • Laat de boom na aankoop een dag acclimatiseren op een koele plaats, zoals de schuur of garage. Hierna kun je hem neerzetten in jouw (woon)kamer en optuigen.

Tuincentrum Coppelmans | Kerstboom kopen

Kerstboom zonder kluit: kies een goede kerstboomstandaard

Je hebt bij ons de keuze: kies je voor een kerstboom met of zonder kluit? Wanneer je de keuze maakt voor een kerstboom zonder kluit, dan raden wij je aan om een goede kerstboomstandaard te nemen. Dan kun je op een gemakkelijke manier de kerstboom met stam in de standaard zetten. Wil je meer weten over de kerstboomstandaard? De medewerkers in onze winkels helpen je graag verder!

Kerstboom kopen? Bij Coppelmans staan we voor je klaar!

Bij de vestigingen van Coppelmans slaag je gegarandeerd voor een prachtig kerstboom. Heb je de mooiste kerstboom gevonden? Dan verpakken we gratis voor je de kerstboom in een net. Zo kun je de boom gemakkelijk meenemen en beschadigd deze niet. Heb je een hele groot boom uitgekozen en kun je hem niet meenemen? Vraag dan aan één van onze medewerkers over onze bezorgservice. Kom je langs in één van de Coppelmans vestigingen? Je vindt onze winkels onder andere in Oirschot, Nuenen, Oss en Valkenswaard. Neem dan ook een kijkje op onze kerstafdeling. Wat is een kerstboom zonder mooie versiering? Bij ons vind je veel verschillende soorten kerstverlichting en kerstversiering. Daarnaast ben je bij ons op het juiste adres wanneer je van de kersthuisjes van Lemax houdt. Wij hebben een ruim assortiment met kersthuisjes. Heb je de details van deze huisjes weleens gezien? Je kijkt je ogen uit! Kortom, maak er een compleet dagje uit van en kom naar de kerstshow van Coppelmans. Bekijk de (extra) openingstijden van onze vestigingen en dan hopen we je snel te verwelkomen in één van onze winkels.

Tuincentrum Coppelmans | Kerstboom kopen