Kerstverlichting

De gezelligste tijd van het jaar is natuurlijk kerst. Familie en vrienden komen bij elkaar om de feestdagen te vieren en gezellig met elkaar te eten en eventueel cadeau's uit te pakken. Maar wat is nu een kerst zonder een mooi versierde kerstboom en een prachtig versierd huis. Kerstverlichting is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Kerstboomverlichting kunt u natuurlijk binnenshuis voor de kerstboom gebruiken, maar ook zeker buitenshuis is er kerstverlichting verkrijgbaar. Hoe leuk is het om uw huis ook buiten te versieren met prachtige kerstfiguren? Bij Tuincentrum Coppelmans vindt u een zeer ruim assortiment met diverse soorten kerstverlichting. Bij het kiezen van de juiste kerstverlichting moet u rekening houden met een aantal belangrijke dingen. Wij helpen u graag op weg bij het maken van de juiste keuze. Lees snel verder!

Tuincentrum Coppelmans | Oss | Nuenen | Kerstverlichting | Kerstboomverlichting

Diverse soorten kerstboomverlichting

Normaal gesproken zouden we zeggen: less is more, maar tijdens de feestdagen mag er flink worden uitgepakt natuurlijk! Hoe meer kerstverlichting in de kerstboom, hoe beter natuurlijk. Daarom hebben wij bij Coppelmans een groot assortiment kerstboomversiering. Naast de lichtsnoeren zijn er tegenwoordig ook ijspegels voor in de kerstboom. Zo kunt u de kerstboom helemaal naar wens versieren en inrichten. Wij hebben voor u de basis kerstverlichting op een rijtje gezet:

 • Cluster: Een bekende en meest verkochte vorm van kerstboomverlichting is clusterverlichting. Deze verlichting bestaat uit een snoer met hieraan kleine snoertjes met lampjes. Eigenlijk is dit een soort van 'boa' met minilampjes. Deze verlichting legt u op de takken van de kerstboom en binnen no time is de kerstboom of kunstkerstboom voorzien van vele lampjes.
 • Snake: Een goed alternatief voor clusterverlichting is snake verlichting. Deze verlichting bestaat uit één lichtstreng, zonder lus, met om de 2 centimeter een lampje.
 • Rice: Dan is er nog een ander alternatief voor kerstboomverlichting, dat is de rice verlichting. Dit snoer bestaat uit één lichtstreng, zonder lus, en heeft verlichting ter grote van een rijstkorrel.

Kerstboomverlichting: hoeveel lampjes in de kerstboom?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt welke soort verlichting u in de kerstboom gaat hangen, dan komt natuurlijk de volgende vraag: hoeveel lampjes heeft de kerstboom nodig? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de kerstboom goed 'gevuld' is met mooie verlichting. Voor het bepalen van het aantal lampjes kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

 • Boom 160 cm - minimaal 12 meter lampjes
 • Boom 180 cm - minimaal 14 meter lampjes
 • Boom 200 cm - minimaal 16 meter lampjes
 • Boom 220cm > - minimaal 18 meter lampjes

Aantal lampjes

Hoogte boom

Cluster

Snake

Rice

mini

 

100cm

768

 

160

120

 

150cm

1152

500

240

160

 

180cm

1536

500

240

180

 

200cm

2x1152

700

320

200

 

230cm

2x1536

700

360

240

 

Kerstverlichting kopen bij Coppelmans

Wat is LED kerstverlichting?

LED kerstverlichting zien we tegenwoordig heel veel en ook bij Tuincentrum Coppelmans kunt u terecht voor diverse soorten. Vroeger was er vooral veel halogeen verlichting. Dit is in aanschaf een stuk goedkoper dan LED verlichting, maar LED verlichting heeft daarentegen veel meer voordelen. Deze voordelen zetten we graag even voor u op een rij:

 • LED verlichting is energiezuinig en scheelt minimaal 70%.
 • Doordat de LED verlichting energiezuinig is, gaat het ook een stuk langer mee.
 • De lampjes van LED verlichting worden niet heet.
 • LED verlichting zorgt meteen voor vol licht en gaat niet flikkeren.
 • Ledlampen bevatten geen kwik.

Kerstverlichting kopen bij Coppelmans

Staat de kerstboom in huis en bent u nog op zoek naar kerstverlichting van zeer goede kwaliteit? Of zoekt u prachtige kerstverlichting voor buiten? Dan is het zeker de moeite waard om één van de Coppelmans vestigingen te bezoeken. U vindt onze winkels onder andere in Helmond, Nuenen, Deurne en Oss. Heeft u nog vragen over de kerstverlichting? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en helpen u graag bij het kiezen van de juiste verlichting. Neem ook een kijkje op de rest van onze kerstafdeling met onder andere kerstversiering, kersthuisjes en kunstkerstbomen.

 

Bekijk hier de openingstijden van onze vestigingen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten