Vijverpompen

Vijverpompen brengen het water in beweging. We kunnen ze gebruiken om watervalletjes te maken, om water naar een filter te verpompen of voor een klaterende fontein.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 26 van 26 producten

Pompen

Afhankelijk van de grootte van de vijver en van jouw wensen, kies je een grotere of kleinere pomp. Om de gewenste capaciteit te bepalen zijn twee dingen van belang: hoe hoog de pomp het water kan oppompen (de maximale waterkolom) en het aantal liters dat hij per minuut kan verpompen. Houd er rekening mee dat als je de fontein op de maximale hoogte wilt laten spuiten, de pomp niet ook nog het vijverwater in beweging kan houden. Daarom is het beter de straal te regelen op halve hoogte. Voor een fonteinstraal van zo'n 50 cm is een pomp met een capaciteit van 30 tot 40 liter per minuut geschikt. Vraag jouw tuinadviseur gerust om je te helpen bij de keuze van jouw vijverpomp. Hij kan je alles vertellen over de verschillende mogelijkheden, waaronder pompen met afstandsbediening en pompen in combinatie met diverse filtersystemen.

Filters

Een gezond vijvermilieu, met voldoende waterplanten, heeft een groot zelfreinigend vermogen. Waar dit tekort schiet, kunnen filtersystemen uitkomst bieden. Vijverfilters werken volgens verschillende principes.Bij conventionele filtertonnetjes wordt het vijverwater grof gefilterd. Daarnaast zijn er twee- of meerkamer filters waar het water door verschillende kamers geleid wordt. In het eerste compartiment wordt het grove vuil gefilterd, bij de tweede en eventueel volgende compartimenten worden ook de kleinste verontreinigingsdeeltjes uit het water gehaald. Deze filters zijn alleen nodig bij grote vijvers of vijvers met relatief veel vissen. Dan zijn er nog de zogenaamde UVC-lampen. Deze lamp brengt UVC-straling in het water. Zweefalgen en ziektekiemen sterven hierdoor af.

Meer weten?

Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat je nog meer over vijverpompen en filters wilt weten. Ze helpen je graag met handige tips en goede raad.