• Tuingereedschap

  Tuingereedschap

  Tuingereedschap

Tuingereedschap

Tuingereedschap is er om het tuinieren zo makkelijk mogelijk te maken! Je kunt bij Tuincentrum Coppelmans terecht voor vele soorten en varianten tuingereedschap. Het maakt echt niet uit of je nu iets zoekt om bloembollen te planten, graszoden te plaatsen of om een vijver in te graven. Wij hebben een ruime keuze in tuingereedschap, elektrisch tuingereedschap, snoeischaren en grasmaaiers. Voor iedere klus kun je bij ons terecht. In onze vestigingen verkopen wij onder andere merken zoals WOLF-Garten en Talen Tools

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 477 producten

Wat is basis tuingereedschap?

Het maakt niet uit of je een tuin of balkon hebt. Een set met basis tuingereedschap is altijd handig en kan niet ontbreken. Gebruik het gereedschap bij de (kleine) klusjes en je zult zien dat je plezier hebt in het tuinieren. Wat is er handig om in de basis set tuingereedschap te hebben?

 • Hark - Wil je de tuin gemakkelijk netjes houden? Gebruik dan een hark. Dit is handig om bijvoorbeeld bladeren of tuinafval bij elkaar te harken. 
 • Schoffel - Van onkruid worden we niet blij! Onkruid verwijderen en de grond losmaken, kun je het best met een schoffel doen. 
 • Snoeischaar - Voor het snoeien van struiken, planten en bomen kan een snoeischaar natuurlijk niet ontbreken!
 • Plantenschepje - Om gemakkelijk bijvoorbeeld bloembollen te kunnen planten, is een plantenschepje erg handig!
 • Spade - Om te kunnen spitten en scheppen, heb je een spade nodig. Deze zijn in diverse maten bij Tuincentrum Coppelmans te verkrijgen.

Snoeigereedschap: diverse soorten

Sommige planten moeten echt gesnoeid worden. Om dit gemakkelijk te kunnen doen, heb je aan een standaard snoeischaartje niet genoeg. Goed snoeigereedschap heeft te maken met de afmeting van de takken die gesnoeid moeten worden, maar ook met de dikte van de takken. Waar kun je bijvoorbeeld mee snoeien? 

 • Takkenschaar - Een takkenschaar is perfect voor het knippen van stevige, dikke takken. Een takkenschaar heeft vaak lange armen waardoor er meer kracht gezet kan worden en er uiteindelijk makkelijker gesnoeid kan worden. 
 • Snoeischaar - Een 'simpele' snoeischaar is altijd handig om te hebben. Een snoeischaar wordt ook wel kniptang genoemd. Gebruik heb voor het gewone snoeiwerk, zoals een bos bloemen waar een stuk af moet, rozen of kleine plantjes.
 • Heggenschaar - Een heggenschaar is natuurlijk voor het grove werk en heeft dan ook een groot snijvlak en langere armen waardoor er gemakkelijk kracht gezet kan worden. Grote stukken kunnen dan in één keer geknipt worden. Sommige heggenscharen hebben een wel hele handige functie: de armen kunnen verlengd worden. 

Goed tuingereedschap kopen bij tuincentrum Coppelmans

Naast de harken, schoffels en snoeigereedschappen vind je bij Tuincentrum Coppelmans natuurlijk ook alles voor jouw vijver, gazon en tuinverlichting. Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen, zoals in Helmond, Nuenen, Valkenswaard en Oss om inspiratie op te doen. Onze experts kunnen je alles vertellen op het gebied van tuintrends. Bekijk de openingstijden van al onze vestigingen en dan zien we je hopelijk snel!