Kersthuisjes van Lemax

Kersthuisjes van Lemax, wie kent ze niet? Naast de versierde kerstboom of kunstkerstboom kunnen deze prachtige, sfeervolle huisjes en dorpen eigenlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Bij Coppelmans bent u op het goede adres als u op zoek bent naar mooie kersthuisjes van Lemax. In onze winkels hebben wij al enkele exemplaren voor u klaargezet, zodat u al enkele mooie kerstdorpen kunt bekijken. Heeft u vragen over de kersthuisjes van Lemax? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Zij kunnen u alles vertellen over de diverse soorten thema's, stijlen en de daar bijhorende kersthuisjes. Benieuwd hoe u een echt Lemax kerstdorp samenstelt? Lees dan snel verder!

Kersthuisjes kopen bij Coppelmans

Bij Coppelmans bent u op het juiste adres voor alles wat te maken heeft met kerst. Denk dan naast de kersthuisjes aan onder andere:

Maak van de feestdagen de mooiste tijd van het jaar en kom snel langs bij Coppelmans voor de mooiste kersthuisjes. U vindt vestigingen in onder andere Oss, Deurne en Nuenen. Bekijk alle vestigingen en de openingstijden van onze winkels!

Het perfecte kerstdorp

Kerstmis is natuurlijk het feest van de tradities. Dat betekent met elkaar de kerstboom versieren, de kerststal inrichten, met elkaar cadeautjes uitpakken en natuurlijk uitgebreid tafelen. Een aantal jaar geleden is daar dan ook een nieuwe traditie bij gekomen: het inrichten van een eigen droomkerstdorp. Met een eigen kerstdorp valt u zeker weten op . Wilt u weten hoe u een eigen kerstdorp creëert? Lees dan snel onze tips:

 • Zoek een goede plek uit - Kies in uw huis de allerbeste plek voor het kerstdorp. Zoek een plek waar het kerstdorp het meest tot zijn recht komt. Denk dan bijvoorbeeld aan een plek op de schouw, onder de kerstboom of op het dressoir.
 • Zorg voor een goede ondergrond - Een tip van ons: kies voor een ondergrond van papier. Waarom? Daar kunt u bijvoorbeeld boompjes, straatlantaarns en andere details op plakken. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte is om naast de huisjes bijvoorbeeld ook straten, beekjes, poppetjes en boompjes te plaatsen.
 • Hoogteverschillen - Om het kerstdorp wat dynamischer te maken, moet u zorgen voor hoogteverschillen. Steekt u graag de uw handen uit de mouwen? Dan kunt u ook zeker zelf aan de slag met papier-maché en daarmee rotsen maken. Een tip van ons: zorg wel voor genoeg ruimte voor de kabels. Kiest u liever voor gemak? Ook dat kan natuurlijk en koop dan een basis-kerstdorp. Deze heeft al een goede ondergrond waar de huisjes op kunnen staan en waar genoeg plek is voor de kabels.
 • Ga voor de mooiste kersthuisjes - Het klinkt logisch, maar moet zeker niet vergeten worden: kersthuisjes vormen uiteindelijk de basis van uw kerstdorp. De meeste kersthuisjes zijn van keramiek en hebben een mooi lichtje erin. Met alleen huisjes is het natuurlijk geen kerstdorp. Daar hoort verder natuurlijk ook een kerk bij of wat dacht u van wat winkels en een snoepkraam.
 • Voeg wat beweging toe - Een bewegend detail in het kerstdorp valt natuurlijk op. Hoe leuk is het om op een schaatsbaan bewegende schaatsers te hebben? Of wat dacht u van een rijdende trein? Dit zorgt natuurlijk wel voor wat leven in de brouwerij.
 • Decoratie - Vergeet ook zeker het decoratiemateriaal niet om het plaatje helemaal af te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een sneeuwdeken of poedersneeuw. Op deze manier creëert u natuurlijk die winterse look aan uw kerstdorp. Straten kunt u bijvoorbeeld maken door een strooisel van kurk of steentjes te gebruiken en een beekje maakt u met blauwe glassteentjes.
 • Poppetjes en boompjes - Het is dan nu tijd om de poppetjes en boompjes een plek te geven. Om een speels effect te geven raden wij u aan om verschillende maten boompjes en poppetjes aan te schaffen. Zorg dat het thema goed bij elkaar past en dat u met een kerstdorpje een soort van scène creëert.
 • De laatste details - Vergeet als laatste de bruggetjes, houtstapels en vlaggen niet. Zo maakt u het hele plaatje compleet.
 • Een laatste tip: keep it small - U hoeft natuurlijk niet meteen groots uit te pakken. Begin klein als u dat wilt, dat is natuurlijk helemaal prima. U zult zelf zien wat de kracht is van een klein dorpje. Wij wensen u veel bouwplezier!

De thema's van Lemax

Alle producten van Lemax zijn onderverdeeld in diverse thema's. Zo kunt u gemakkelijk zien welke huisjes en overige producten bij elkaar passen. Wij hebben de thema's even op een rijtje gezet voor u:

 • Lemax Harvest Crossing
 • Lemax Caddington Village
 • Lemax Jukebox Junction
 • Lemax Plymouth Corners
 • Lemax Sugar 'n Spice
 • Lemax Vail Village
 • Lemax Facades
 • Lemax Santa'S Wonderland

Kersthuisjes van Lemax koopt u bij tuincentrum Coppelmans

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden