• Barbecues

    Barbecues

    Barbecues

Barbecues

Houdt u ook zo van heerlijk buiten eten? Dan is barbecueën echt iets voor u! Woont u in de buurt van Eindhoven, Den Bosch of Tilburg en bent u op zoek naar een barbecue? Kom dan eens langs in één van de vestigingen van Tuincentrum Coppelmans. Bij ons kunt u een ruim assortiment met barbecues vinden. 

Verschillende soorten barbecues

Wat is nu precies barbecueën? Het is eigenlijk een vorm van koken. Vaak wordt er buiten gebarbecued, gezellig met familie en/of vrienden. Vlees, kip, vis of groenten worden door middel van het grillen bereid op een rooster. De echte barbecue-kenner heeft zo zijn eigen voorkeur voor een bbq. Gelukkig zijn er dan ook heel veel verschillende soorten barbecues:

  • Houtskool barbecues - Voor een houtskool barbecue worden aanmaakblokjes gebruikt om de houtskool sneller en makkelijk te laten branden. Deze bbq heeft ongeveer een half uurtje nodig voordat hij op temperatuur is. Het is namelijk belangrijk dat de bbq goed wordt verwarmd, voordat het gegrild kan worden. Wat heel typisch is aan deze bbq, is dat er een rokerige, grillsmaak aan het vlees komt.
  • Gasbarbecues: De naam zegt het eigenlijk al, maar gasbarbecues werken op gasflessen. Een voordeel hiervan, is dat de bbq snel op temperatuur is. Daarnaast kan de temperatuur met een gasbarbecues gemakkelijk afgesteld worden. Wilt u bijvoorbeeld een stuk vlees langzaam laten garen? Dan kan dat prima met een gasbarbecue. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat barbecueën met gas milieuvriendelijker is, dan barbecueën met houtskool.
  • Elektrische barbecues: Wilt u een snelle maaltijd? Dan is een elektrische barbecue misschien een optie voor u! Ook deze bbq is snel op temperatuur. De stekker moet in het stopcontact en u kunt vrijwel direct beginnen met barbecueën. Door middel van de gloeispiralen bij een elektrische barbecue kan het vlees gelijkmatig verhit worden. 
  • Rookovens: Iets anders dan een barbecue, is een rookoven. Dit is een 'oven' waarmee vlees, kip, vis of groenten gerookt kan worden. Doordat het hout wordt verbrand, geeft dit rook en dat geeft het eten dan weer die heerlijke, rokerige smaak. Het is een andere manier van barbecueën waar u de tijd voor moet nemen, maar wat uiteindelijk voor heerlijk, smaakvol eten zorgt.

In onze vestigingen in onder andere Helmond, Oisterwijk, Veldhoven en Deurne kunt u verschillende barbecues vinden. Wilt u meer informatie over de verschillende soorten barbecues. De medewerkers van Tuincentrum Coppelmans helpen u graag en kunnen u advies geven welke barbecue het best bij u past.

Barbecues kopen | Tuincentrum Coppelmans

Barbecue trends

De laatste jaren zijn er heel wat trends ontstaan rondom het barbecueën. Buiten koken is dan ook een echt zomertrend geworden. Daarnaast is barbecueën in de winter ook hipper geworden. Het is natuurlijk hartstikke leuk om ook eens in de winter een barbecue te organiseren. Zet de terrasverwarmer aan en geniet van het heerlijke eten. De voorkeur gaat tegenwoordig ook meer uit naar grote stukken vis of vlees. Het liefst al een dag gemarineerd, zodat de smaak goed kan intrekken. Wat we ook veel meer zien, zijn meer groentes van de bbq. Dit is natuurlijk een perfect bijgerecht bij dat heerlijke stukje vlees of vis.

Barbecue kopen in de buurt van Eindhoven

Kortom, we kunnen wel stellen dat barbecueën echt iets sfeervols en gezelligs heeft. Het is heerlijk om buiten te eten. Het maakt niet uit of het nu winter of zomer is, het kan altijd! Voor barbecues van verschillende, bekende merken bent u bij Tuincentrum Coppelmans op het juiste adres. Tevens kunt u bij ons ook barbecue accessoires vinden. Bekijk de openingstijden van onze vestigingen en dan zien we u hopelijk snel bij Tuincentrum Coppelmans!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 95 producten