Timber

Heeft u nog een leeg plekje in de tuin? Zet er dan een mooie, houten tuinbank van Timber. Maak de tuinbank gezellig met wat kussentjes en geniet van het heerlijke zonnetje. De houten tuinbanken van Timber zijn exclusief verkrijgbaar bij Tuincentrum Coppelmans.

Het onderhoud van een houten tuinbank

Een houten tuinbank staat in iedere tuin of op elk balkon of terras. Wanneer u een houten tuinbank van Timber koopt, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om het hout goed te onderhouden. Dat kunt u heel gemakkelijk doen door middel van een laagje beits, lak of olie aan te brengen. U zult zien dat het houten tuinmeubilair langer meegaat en ziet het hout er mooi en verzorgd uit. Wanneer u besluit om het hout niet te onderhouden, zult u zien dat de kleur van het hout zeer snel verkleurt door de zon en de regen. Daarnaast kan het hout gaan splijten of zelfs barsten. Dat is natuurlijk zonde! Ons advies is dan ook om de houten tuinbank één keer in de twee jaar te behandelen met beits, lak of olie. Wij leggen u graag uit wat het verschil is tussen deze verfsoorten:

  • Beits: Wanneer u de tuinbank met beits behandelt, merkt u dat dit helemaal in het hout trekt. Beits zorgt er namelijk voor dat het hout wordt beschermd vanuit de binnenkant. Uiteindelijk beschermt beits tegen slijtage, krassen, vuil en alle weersomstandigheden.
  • Lak: Lak geeft het hout een gekleurd laagje. Deze laag geeft de bescherming aan het hout. Na een tijdje zult u zien dat het lak gaat barsten en zult u opnieuw moeten lakken. Voordat u dit doet, moet u eerst de oude laag van het hout schuren.
  • Olie: Olie lijkt een beetje op beits: beide soorten trekken in het hout en beschermen het hout van binnenuit. Het enige verschil is wanneer u olie gebruikt, dat de natuurlijke hout kleur beter naar voren komt.

Timber tuinbanken koopt u bij Coppelmans

Op onze website kunt u alvast enkele tuinbanken van Timber bekijken. Wilt u dit tuinmeubilair in het echt zien? Kom dan gerust langs in één van onze vestigingen. Ons tuincentrum vindt u onder andere in Oss, Helmond, Oisterwijk en Valkenswaard. Ook wanneer u vragen heeft over het houten tuinmeubilair bent u bij ons van harte welkom. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag. Wanneer u bij ons langskomt, kunt ook meteen tuinmeubelen vinden van Royal Seasons.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
Geen producten gevonden